Sider

onsdag den 18. september 2024

Kunstklods...


Min mor har fødselsdag i dag, og jeg har foræret hende en kunstklods af kunsthåndværkeren Beate Lund Kristiansen fra Trondheim, som deltog i kunsthåndværksmarkedet ved Domkirken i Oslo.

Kunstklodsen måler ca. 9 x 9 cm, og er 5 cm tyk.  Den er er forberedt til ophæng, men man kan også have den liggende eller stående.  

Det kan være svært at se, at de tværgående streger oven på den blå cirkel er i guld, men det er de.  

Klodsen er på en og samme tid rustik og elegant.

Og min mor blev glad. 


Besøg Beates hjemmeside (goFORM keramikk), for hun laver meget andet end klodser, og når det er sagt, så laver hun også mange forskellige typer klodser -- de er alle et kig værd

/Bella

mandag den 16. september 2024

Kunsthåndværksmarked ved Domkirken i Oslo...

Jeg kom ikke på keramikmarked i Middelfart i weekenden, men tilbage i august, samtidig med studiestart, var der det årlige kunsthåndværksmarked ved Domkirken i Oslo.  

Kristine og jeg var sædvanen tro afsted sammen på en flot og solrig lørdag. 


Det var som altid et stort og velassorteret marked med kunsthåndværk af høj kvalitet med deltagelse af norske, danske og svenske kunsthåndværkere, og mange flere end oversigten på hjemmesiden viser.

Det ved jeg, for jeg fortryder, at jeg ikke købte nogle små hængede stiklingeglas i farvet glas.
  
Jeg laver tit stiklinger til lejligheden og kontoret, og disse glas ville være fine og pynte selv uden stiklinger.  Netop denne kunsthåndværkers kort tog jeg ikke, og nu kan jeg ikke finde hende, for hun er ikke listet på hjemmesiden, og jeg kun huske, at hun er svensk.

Nå, men vi kender alle svaret på det, jeg må afsted igen til næste år, og håbe på, at hun også er med.
 

/Bella

søndag den 15. september 2024

Jeg strikker på endnu et Nova scarf...

Som jeg nævnte i fredagens indlæg strikker jeg på endnu et Nova scarf.  

Det er blødt som smør.
 

 Jeg strikker i én tråd silk mohair og én tråd alpaca, på pind 3,5.

Det gode ved Nova scarf-opskriften er, at man skal ikke sidde og tælle, for man kan hele tiden se på "blondekanten", hvor langt man er, og hvad man skal strikke.

Desuden er det et rejsevenligt strikketøj, for det fylder ingenting.
 

/Bella

lørdag den 14. september 2024

Der er keramikmarked i Middelfart…

Jeg har lige opdaget, at der er keramikmarked i Middelfart i denne weekend.  Det gad jeg godt at besøge, hvis ikke lige det var fordi, at jeg er i Oslo.  

Nu er det glade budskab givet videre.

Det minder mig også om, at da jeg kørte forbi i sidste weekend, tog jeg et foto, som jeg planlægger skal indgå i en venlig service-hilsen til advokatfirmaet Beck-Bruun.  Den kommer snart.

/Bella

Kastanjetid…

Det er blevet kastanjetid, og de mange store kastanjetræer i Oslos gader, stræder og parker kaster generøst deres kastanjer.  Det er helt umuligt (for mig) at gå forbi uden ikke lige at samle et par stykker op.

Jeg havde en god håndfuld med hjem i går, og tænkte at dem kunne jeg tegne på med tynd hvid poscatush.  Men det viser sig, at netop den tusch har jeg taget med hjem.  Nu må jeg kigge hvad jeg ellers har, eller måske bare lade dem ligge og pynte som et vidnesbyrd om efterårets komme.

Det har været en flot uge i Oslo, med et enkelt skybrudslignede regnskyl mandag eller tirsdag aften.  Denne lørdag morgen er flot, og weekenden tegner lovende.

God weekend

Bella



fredag den 13. september 2024

Strømpehjælp...

 

Her går det over stok og sten.  Semesterstart er altid hektisk, og i år falder det sammen med forskningnsøgning til forskningsrådet og færdiggørelse af ny studieordning for kandidatuddannelse.  Men hey, det lysner...

Jeg er i Oslo lige nu, men da jeg var hjemme sidst, havde Betina og jeg en eftermiddag med strik, snak, kølig hvidvin og masser af vand, da der var så varmt, at vi næsten ikke kunne strikke.

Jeg var sat i stævne som strømpestrikkeekspert -- som om!

Betina var gået i gang med at strikke strømper, men havde problemer med hælrundingen. 
Jeg fandt opskriften fra Lene frem, og startede op på en strømpe med kort skaft, så jeg kunne nå at strikke hælen inden vi skulle mødes, sådan at jeg var bare nogenlunde kvalificeret til at hjælpe.

Husker du de strømper jeg strikkede de lyserøde, de lyserøde med glimmer og de blå?
Betina fik en strømpe med hjem til at kigge efter, sådan at det er nemme at forstå hvad man strikker.  Det er helt efter bogen, for sådan gjorde Lene også med mig.  Jeg havde længe en strikket strømpe af Lenes til låns.

De seneste par strømper jeg har strikket er for et par år siden, hvor jeg af Lene fik garn og strikkeopskrift til PetitKnits ankelstrømper med flæsekant.  Så det er faktisk lidt hyggeligt at strikke strømper igen. 

Betina og jeg skal også mødes i dag efter arbejde.  På FaceTime!  Betina er allerede i gang med næste par strømper, og jeg strikker Nova scarf (igen, ja jeg ved).

/Bella