tirsdag den 19. oktober 2021

Ditte Larsen-huen i reliefstrik...

Huen er blevet færdig.  Men, men, men...

Jeg er en strikke-spasser, og kan åbenbart ikke tælle til syv.  

I hvertfald kom jeg til at lukke af et "bånd" for tidligt, og huen er derfor blevet lidt kort i pullen.  Det er jeg træt af.  Men min nabo har taget imod huen med glæde.  Så den er ikke spildt.

Opskriften er nem og enkel, og huen har været et hyggeligt projekt, så jeg tror, at jeg ganske enkelt strikker mig en ny, og husker at tælle til syv.

/Bella

torsdag den 14. oktober 2021

Klodshans-babytæppet...

 

Babytæppet i Blackkhill højlandsuld fra Garnudsalg er for længst blevet færdigt, og er også blevet vasket og blokket.  

Denne gang har jeg holdt tæppet helt enkelt, og ikke hæklet en afsluttende kant rundt om tæppet.  Det klæder også tæppet.

Men jeg kender ikke til nogen babyer, som kan forkæles med et babytæppe.  Men før eller siden sker det, og jeg kan overdrage babytæppet. 

Tæppet er som nævnt hæklet i Blackhill højlandsuld fra Garnudsalg, efter den gratis opskrift Klodshans også fra Garnudsalg.  Jeg har hæklet på nål 3. 

Tæppet måler 61 cm x 75 cm, og vejer efter vask 134 g. 

/Bella

tirsdag den 12. oktober 2021

Efteråret i Oslo...

 

Jeg var spændt på at se hvordan efteråret havde sat sine spor i Oslo, og hvor mange blade der var på træerne udenfor mit køkkenvindue.  Og ærligt talt det er ikke mange.

Sådan ser der nu.

Sammenlignet med billedet nedenfor, som er fra 4 uger siden, ser man tydeligt at efteråret er fremskredent.  


Man mærker det også på vejret.  Her er køligt om morgnen.  Der er 3 grader varmt (koldt!), når jeg går på arbejde.  

Alle de huer og halstørklæder er ikke forgæves 😊

/Bella

søndag den 10. oktober 2021

Nyt strik i Oslo...

 

Jeg er ved at gøre klar til en tur til Oslo, og i Oslo venter dette strikkeprojekt.  En cape, skulderponcho, mini-poncho -- kært barn, mange navne.

Sidst jeg var i Oslo havde jeg Klodshans-babytæppet med som hækleprojekt, men det viste sig hurtigt, at det ville jeg nå at afslutte inden hjemrejsen, og jeg måtte derfor finde på et andet projekt.

Det blev en mini-poncho, for sådan en mangler jeg i Oslo.  Garnet havde jeg liggende, og det var bare at sætte i gang.

Nu hvor jeg er på vej til Oslo, er jeg også spændt på hvor langt fremme efteråret er, og hvor gyldent der er uden for køkkenvinduerne.  

/Bella

fredag den 8. oktober 2021

Helenes perlekæder...

Selvom at Helene som udgangspunkt ønskede sig perlearmbånd, blev det også til et par perlehalskæder.  

Det er også svært, ikke at blive fristet, når først alle perlerne kommer frem.  Jeg er selv blevet fristet af nogle lilla ferskvandsperler, som jeg har tænkt en del på siden.  Måske de skal pynte om min hals?  Men det, skal det ikke handle om nu.  Det skal handle om Helenes perlekæder.   

Den første perlekæde er med forskellig-farvede 8 mm store runde perler monteret med gulddupsko.  Perlekæden måler uden lås 44,6 cm.  Perlerne har riller og "smilehuller" og ingen kan være i tvivl om, at det er ægte perler.

Perlekæden er stilmæssigt i "familie" med min forskellig-farvede perlekæde, som jeg selv er meget glad for.

Den anden perlekæde består af 6-7 mm store sølvgrå kartoffelperler, som denne type ferskvandsperler populært kaldes, fordi de med deres ujævne form kan minde om kartofler.  Netop den ujævne form, er disse perlers charme.

Perlekæden er sædvanen tro syet på almindelig perletråd slået af tre tråde, med knude mellem hver perler, og den er monteret med sølvdupsko.  Perlekæden er 43 cm lang.  Men når man har perlekæden på, er den nøjagtig lige så lang som perlekæden med de forskellig-farvede perler.  Det er størrelsen på perler, som gør forskellen.  Større perler kræver mere plads og længde.

Perlekæden matcher naturligvis det dobbeltradet armbånd, som jeg viste forleden.

/Bella

onsdag den 6. oktober 2021

Helenes armbånd...

 

Helene ønskede sig et perlearmbånd, og endte med to :-) 

Det første armbånd består af 10 mm store, hvide runde ferskvandsperler.  Nærmest sådan à la mabé-perler med deres flade bagside og runde top, her bare i en mini-udgave, trods disse perlers fine størrelse.  

I tillæg har perlerne rigtig flot glans, hvilket det som sædvanligt er svært at fange på billeder af hvide perler.

Armbåndet er syet op på almindelig perletråd slået af tre tråde med knude mellem hver perle, og monteret med 10 mm stor kuglelås.  

Det andet armbånd er et dobbeltradet armbånd med mindre (4-5 mm) sølvgrå kartoffelperler, der er samlet med en filligranlås i sølv der låses med hægtelås.

På billedet nedenfor ser ferskvandsperlerne næsten sorte ud, men lyset snyder, og perlerne er vitterlig sølvgrå.

Dette armbånd er også syet på almindelig perletråd med knude mellem hver perle, men har forskudt aflukning.  Dvs. at på den ene  række af perler, er jeg startet med at montere låsen på låsehægten, og på den anden række af perler er jeg startet på låsekassen.  På den måde undgår man, at de to afsluttende knuder sidder side om side på det færdige armbånd, men nu i hver sin ende af armbåndet.  Det er mere raffineret.

Og ikke et ord om at det er bøvlet, når man syer, for resultatet overvinder alt.  

/Bella 

søndag den 3. oktober 2021

Julegavegarnet, som blev til et halstørklæde...

Husker du garnet jeg fik i julegave af mine forældre?  Det var faktisk et strikkekit med garn og opskrift på et halstørklæde i halvpatent.

Det er længe siden jeg blev færdig med halstørklædet, og lige siden har det ventet på, at jeg fik det vasket og blokket.  Det skete sidste weekend, så nu er det klar til den kommende Oslotur.


Halstørklædet måler 231 x 30 cm, og vejer efter vask 192 g.

Det er strikket efter opskrift fra Madsine, på pind 8, hvor jeg slog færre masker op end opskriften sagde, fordi jeg prioriterede længde over bredde.

Efter nu at have været et par døgn i fryseren er tørklædet klar til efterår og vinter i Oslo.

/Bella

fredag den 1. oktober 2021

Grønne buketter...

 

De aktuelle buketter består af grønt i grønt fra haven.  På bordet i entreen har jeg fyldt den store Alto-vase, og i køkkenet er det Flora-vasen fra Holmegaard, som har fået et par grene.


 Nemt og billigt.  Og flot! 

/Bella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...