torsdag den 30. juni 2016

Metalbakker fra Tiger...


Jeg har gjort et mindre kup, som måske også kan inspirere dig? :-)

Jeg var i Tigerbutikken tidligere på ugen, og der havde de en serie af lakerede metalbakker, som kan kombineres på forskellige vis eller bruges enkeltvis -- og i mange forskellige farver.  Den grønne og den gule bakke passer også i den turkis bakke.

Min plan er at bruge dem på badeværelset til fingerringe og øreringe.  Men bakkerne er slet ikke nået ud på badeværelset endnu :-)  Lige nu pynter de på arbejdsværelset i et mindre stilleben.

De var ikke alle sammen lakeret lige pænt, så jeg tog mig tid til at kigge stakkene igennem, og vælge dem jeg gerne ville ha'.  Jeg købte i alt 4 bakker, som løb op i den forrygende sum af 70 kr :-)  Den store kostede 30 kr. og jeg har allerede fortrudt, at jeg ikke købte to af dem, for den gør sig også godt som underbakke til kubusstagen.


Nå, men det var bare det jeg ville sige... :-) 

/Bella

onsdag den 29. juni 2016

Gyldne perlekæder...


Jeg har ikke fået vist de her tre perlekæder, som jeg har syet fornylig.  Fællesnævneren er de gyldne toner, og to af dem er endvidere med filligranlåse.  Endnu et fællestræk er, at de alle tre er syet på almindelig perletråd (slået af tre tråde) med knude mellem hver perle.  

Men ellers ophører al lighed.  De er nemlig vidt forskellige i deres udtryk.  

Perlekæden med de store, ovaler perler er monteret med forgyldt kuglelås med hægte.  Perlerne måler ca. 8-10 mm, og perlekæden er 42 cm lang, eksklusiv lås.

Perlekæden med den firkantede, forgyldte filligranlås (kasselås) er en dobbeltradet kæde, og låsen er derfor til to kæder -- i lighed med denne perlekæde.  Perlerne er små kartoffelperler der måler ca. 3-4 mm.  Perlekæden måler, snoet, ca. 44 cm, eksklusiv lås.

Den tredje perlekæde er med ris-perler, der måler 6-7 mm.  Farven kaldes champagne.  Denne perlekæde er også monteret med forgyldt filligranlås (hægtelås), og perlekæden måler uden lås 42,5 cm.

/Bella

tirsdag den 28. juni 2016

Lisbeths øreringe...


Her på bloggen er intet for småt til at blive nævnt :-)

Agatperlen på Lisbeths ørering var faldet af.  Det er, hvad der sker.  Og lige en sag for mig at klare :-)

Det er jo i øvrigt på ingen måde en opgave, som kan sammenlignes med øreringene som jeg limede for min kollega.  (What a nightmare!).

Næ, det her var anderledes enkelt.  Jeg rensende perle og ørestik, og fandt et stykke karton.  Det lagde jeg på et skærebræt ud til kanten, hvor jeg placerede en lille klat lim, som jeg forsigtigt rullede spidsen af ørestikken i, og herefter satte i perlen.  

På denne måde kunne jeg rulle ørestikken vandret i limen, og jeg undgik at fedte perlen ind i lim :-)

Jeg havde egentlig haft planer om at bruge to-komponentlim, men den var stendød.  Så det blev "super glue".


/Bella

søndag den 26. juni 2016

Uro med svaler i papir -- succes i forsøg #2...


Svalerne som jeg klippede tidligere, skulle samles i en uro. Så jeg foldede midte og vinger, og udtænkte snedigt balancepunkt i forhold til om svalen skulle flyve op eller ned.  Jeg satte en bjælde i enden for at give uroen lidt tyngde...

...da jeg havde sat fire stk. på snor tænkte jeg, at jeg heller lige måtte checke, at svalerne nu også "fløj" op og ned som planlagt.

Men det gjorde de ikke.  Suk!


Så lagde jeg dem på køl -- ikke bogstavligt!

Forsøg nr. 2 gik meget bedre :-)


Ikke noget folderi -- bare den skarpe profil af svalen -- og det virker smadder-flot :-)


Denne uro vil jeg gi' til Helle i morgen, når hun skal ordne min skulder (nu faktisk skuldre).  Hun masserer, stikker nåle og gi'r mig zoneterapi.  Jeg tror, at det hjælper :-)  Jeg glæder mig i hvert fald hver uge, det er skønt at blive nusset, og vi snakker, som var vi betalt for det :-)  Hæ, det er hyggeligt!

Og jeg tror, at hun vil blive glad for uroen :-)

/Bella

torsdag den 23. juni 2016

Slidtage på den blå perlekæde...


Husker du perlekæden med de meget store mørkeblå kartoffelperler, som jeg forkælede mig selv med i foråret?

Perlernes tyngde har slidt den afsluttende knude op.  Det har jeg aldrig, aldrig oplevet før.  Og det er ikke engang fordi, at jeg har gået med den non-stop :-)


Du skulle ha' set mig, da jeg opdagede det.  Jeg må ha' lignet noget fra en tegnefilm.  Jeg tror nærmest, at øjnene faldt ud af hovedet på mig -- jeg troede ganske enkelt ikke mine egne øjne :-)

Det var sådan lidt ala what, what, WHAAAAT???? 

Det ideelle havde været, at sy perlekæden på tyk perletråd, fordi perlerne er så store og tunge, men hullerne i perlerne er ikke store nok, så derfor syende jeg den på almindelig perletråd.  

Og det kan jeg så gøre igen :-)

Denne gang vil jeg sy dobbelte knuder mellem de tre perler på hver sin side af låsen, for at styrke kæden, så perletråden kan tåle belastningen af perlernes tyngde.

Jeg vil tage perlekæden med i morgen, når jeg skal være sammen med Lone.  I hendes gode selskab kan jeg strenge kæden op påny, og forhåbentlig nå at sy den i løbet af weekenden.  Jeg har nemlig planer om, at ha' netop denne perlekæde på til mine svigerforældres guldbryllup i næste måned.

/Bella

onsdag den 22. juni 2016

Flere foldede trekantsæsker...


Jeg har kastet mig over næste model af trekantsæsker i origamibogen.  Der er tale om samme grundmodel, som lige får et tvist, og dermed en ret stærk lukning.  Ret fin.  

Ret hyggeligt :-)


Jeg kan af gode grunde ikke vise vejledningen -- det ville ikke være fair overfor hverken forfatteren eller forlaget, men jeg kan linke til en vejledning, som er på nettet, og som udseende-mæssigt ligner denne æske, men ikke er helt så stærk i lukningen (men det kan evt. klares med kraftigt papir?) -- du finder vejledningen her.


/Bella

mandag den 20. juni 2016

GW'erne overgiver sig aldrig...


Susanne spurgte i går, hvordan det går med GW'erne.  Og man må gi' dem, de overgiver sig ikke!

Siden sidst, er den dårlige behandling bare forsat.  Det har regnet og regnet, og det har regnet hårdt.

I går da jeg tog billederne blæste det ret vildt.  Så de får også lige nogle blæsevejrstæsk.  

Men som sagt, de overgiver sig ikke.  Den ene plante har gjort antræk til to nye blade (de slanke spidser), og den anden har sat fire nye blade!  Det er da ret imponerende :-)



Lad mig lige fortsætte opdateringen med en status på solsikkerne :-)

Solsikkerne fra Føtex-potterne er plantet ud i vores rhododendronbed (og nu skal du ikke sammenligne vores have med Susannes smukke have, for det tåler vores have ikke ;-)).  


Desværre, fik jeg ikke plantet dem ud i tide (for jeg havde ikke tid), så de nåede at blive meget ranglede.  Derfor knækkede én da jeg plantede dem ud, endnu én er gået til i blæsten, så tre standhaftige små solsikker holder ud, hvor denne fætter nok er den jeg de største forhåbninger til :-)


Til gengæld, stortrives Sille og Louises solsikker, som jeg flytter rundt på terrassen alt afhængig af, hvor de kan stå mest i læ.  


Men de har længe stået ved GW'erne, og jeg vil ikke afvise, at de har haft en opmuntrende effekt på dem :-)

/Bella

søndag den 19. juni 2016

Jeg klipper svaler i papir...


Forårssemestrets eksamener lakker mod enden -- lige en uge mere med censormøder og mundtlige eksamener.  Nu er jeg også ved at være mættet af at læse eksamensopgaver.  Og her ville aftenhækling normalt være en god modpol, men min ene skulder er på 3. uge skidt.  Ret skidt.  Så al hækling er indstillet.  Desværre.

Til gengæld er papiret en god ven, så jeg folder og klipper :-)

Her klipper jeg svaler, som jeg har planer om at lade hænge på en snor med en lille bjælde for enden. 

Jeg klipper i papir magen til fuglene fra Louise.  Dem er jeg nemlig meget glade for, og synes de er flotte.  Papiret er af ældre dato, og er fra Søstrene Grene -- kraftigt designpapir med tryk på begge sider -- og det er også mit allersidste af denne slags. 
(Så nu må Søstrene Grene gerne oppe sig, og igen begynde at ha' lækkert papir i butikkerne).

Inspirationen til svalen har jeg set på Pinterest, og den kommer fra denne blog.  Jeg har kopieret billedet og skaleret det til den størrelse jeg gerne ville ha', og har printet det ud og lavet skabelon efter.  Helt enkelt.





/Bella

lørdag den 18. juni 2016

Nye blomsterforsyninger nydes...



Mange ord er vist ikke nødvendige :-)

/Bella

onsdag den 15. juni 2016

Trekantet origamiæske...


Ja, der er plads til forbedringer, men øvelse gør mester :-)

Jeg har kastet mig over origamibogen, som jeg fik i fødselsdagsgave.  Ren terapi!

Jeg havde egentlig tænkt mig, at arbejde mig igennem bogen fra en ende af.  Men jeg behøver jo ikke være slave af mine egen systematiske tendenser, når den æske jeg nu engang havde mest lyst til at starte med, er denne trekantede æske :-)

Det tog lige et par forsøg, og noget ordentligt papir, før det lykkedes mig at samle æsken.  Nu skal den ha' et låg, og så skal jeg videre til den næste model :-)


Hæ, hvor er det hyggeligt! :-) 

/Bella

søndag den 12. juni 2016

Intro til hæklediagrammer...


I kølvandet på mit første hæklediagram med v-masker, vil jeg gerne bidrage med lidt hjælp til hvordan man læser hæklediagrammer.  Som mennesker er vi forskellige, nogle elsker tabeller, figurer og diagrammer, og for andre giver de ingen mening.  Jeg hører til blandt dem der værdsætter en komplementerende visuel illustration, og derfor holder jeg også af hæklediagrammer :-)

Det fine ved hæklediagrammer er, at de viser hvordan mønstret ser ud, og jeg synes personligt, at det giver et godt overblik -- et overblik som hækleopskriftens prosa ikke giver mig -- og jeg oplever selv diagrammer som intuitive.  

Men ikke alle synes, at læsning af et hæklediagram er intuitivt.  Normalt læser vi fra øverste venstre side mod højre, men sådan læses hæklediagrammer ikke.  De læses, som der hækles!

Hvis diagrammet er rundt (f.eks. dollies eller bedstemorfirkanter), så startes der i midten og læses mod uret -- ganske som man hækler!.  Hvis diagrammet er lineært, så læses mønstret fra bunden, og første række læses fra højre mod venstre -- netop som man hækler!  

Kig forbi hos Garnmasken, og se Anne-Pias fine forklaringer på begge ovennævnte eksempler.

Hobbyguiden.dk finder du en oversigt med de mest benyttede hæklesymboler.  Hos Garnmasken finder du en udtømmende liste over hæklesymboler (og mange flere end jeg anede eksisterede :-))

Selv mangler jeg et enkelt program eller en app til at tegne hæklediagrammer med -- bruger du ét, som du kan anbefale?

/Bella

fredag den 10. juni 2016

Flere spinkle armbånd...


Tidligere på ugen lavede jeg en ny omgang spinkle sommerarmbånd :-)




Både Gitte og Christinas armbånd trængte til nye snore ...og Malene havde mistet sit med den turkisfarvede knapperle ...og Christina havde ladet mig vide, at hun og Malene ville se smarte ud med armbånd med gule knapperler :-) ...og Ida skulle heller ikke snydes :-) ...og jeg ville også gerne forkæle Karin med et grønligt armbånd :-)

Hvilket gav mig en hyggelig stund med at nyde perler, finde snor, udtænke tænkelige kombinationer, klippe snor, binde regulérbare knuder, klippe ender af og brænde dem let med en lighter :-)

Ikke noget kæmpe-projekt, men super-super hyggeligt :-)


/Bella

onsdag den 8. juni 2016

Perlekæde til en perlebryllupsbrud...


Louises forældre havde 30 års bryllupsdag i går -- perlebryllup!

Derfor har Louises far forkælet sin hustru, Gitte, med en smuk perlekæde :-) 
Er det ikke en fin gestus?

Selve opgaven med perlekæden uddelegerede han tillidsfuldt til mig og Louise :-)  

Så en weekend for nogle uger siden kiggede Louise og jeg perler.  Det skulle være en type perler som Gitte ikke allerede har, perlerne skulle være klassiske mht. farve, nemlig hvide, og det skulle også være nogle perler som ville gøre sig godt med lædersnor a la Lones perlekæde.

Vi kiggede klassiske hvide, runde perler, knapperler, firkantede diagonalborede perler, linseperler, kartoffelperler, stavperler, perler med form som blomster, hjerter, kors og stjerner, men da jeg fik fundet perlerne fra USA frem af gemmerne, var beslutningen nem :-)


Perlekæden består af én streng perler, er syet op på tyk perletråd (slået af fire tråde), monteret med forsølvede øskener og bundet op med 2 mm tyk lædersnor (50 cm) med regulérbare knuder, så Gitte kan variere længden.

Jeg håber, at Gitte er blevet glædeligt overrasket -- og måske oven i købet nyforelsket i Jørgen :-)  

Han er i hvert fald en gentleman! 


/Bella

mandag den 6. juni 2016

Bonderose-tid...


Jeg siger dig, her dufter vidunderligt af bonderoser -- nu er det sommer!

Min søde svigermor har som sædvanligt delt generøst ud af blomsterne fra haven.


Det er ren luksus -- tak, Jane!


/Bella

søndag den 5. juni 2016

Nedslående status på GW'erne...


Det er 3 uger siden, at GW'erne kom ud på terrassen, og trods den blide start har den seneste tids sol taget hårdt på dem.  Desværre.

Men så må man glæde sig over det man kan :-)  Vi har fået gåsebiller i græsplanen -- ja, det er altså ikke noget at glæde sig over -- men det betyder, at græsset har fået lov til at stå, for langt græs samt gennemvåd plæne holder de vist ikke af.  

Det betyder derfor også, at denne fine lille koloni af gule blomster er vokset frem og spreder glæde :-)



Indenfor på køkkenbordet er solsikkerne ved at vokse os ud af huset :-)  



Prøv at sammenligne med i sidste uge, og se hvor meget de er vokset :-)

Senere i dag planter jeg dem ud i større potter, og solsikkerne fra Sille og Louise skal ha' plads på terrassen ved GW'erne -- måske de kan muntre GW'erne lidt op :-)

/Bella

lørdag den 4. juni 2016

fredag den 3. juni 2016

Gode råd til perlekædesyning...

I dette indlæg har jeg samlet en række gode råd til perlekædesyning af ferskvandsperler med den teknik, som jeg anvender, og som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg.  Karakteristisk for den teknik er, at man typisk måler perletråd op 6 gange perlestrengens længede.  Dvs. at hvis den "rå" perlestreng måler 45 cm, så måles der 6 x 45 cm op (+ en ekstra lille slat).  

Jeg har også tidligere skrevet et indlæg om hvorfor, at man strenger perlekæden op inden, at man syer den -- det kan du læse om her.

Nu til de gode råd :-)


Armbånd
Når du syer et armbånd, så mål ekstra tråd op -- gerne en ekstra længde, dvs. 7 gange perlestrengens længde -- for at sikre, at du reelt har tråd at arbejde med, når du skal afslutte, og du ikke sidder med noget småtteri, som er vanskeligt at arbejde med.  


Små perler
Når du skal sy perlekæde eller armbånd med små/mindre perler, så vær opmærksom, at der qua de mindre perler skal syes flere knuder, og derfor bruges mere tråd.  Mål derfor ekstra tråd op.  Jo længere perlestrengen er, jo mere udtalt bliver behovet for ekstra tråd.  Ved små perler til perlekæder, måler jeg gerne én ekstra længde tråd + endnu én længde, hvis jeg skal sy et armbånd -- jf. det første råd.


Store perler
Det modsatte gør sig gældende for meget store perler.  Her syes der færre knuder, fordi perlerne fylder meget, og der anvendes derfor mindre tråd.  Jeg måler typisk tråd op svarende til 5½ længde af perlestrengen.  Ved armbånd holder jeg de 6 længder for at have tråd nok, som omtalt i det første råd.


Lang perlekæde
Ved syning af lange perlekæder (80-100 cm) er det nok, at måle tråd op svarende til 5 gange perlestrengen -- uanset perlernes størrelse.
Nu er denne teknik ikke optimal til syning af lang perlekæde, men det kan lade sig gøre, og det er derfor et godt råd, at den samlede længde af tråd kan afkortes ved denne type perlekæde.


Magnetlås
Når du monterer magnetlås på din perlekæde eller armbånd, er det en god idé, at sy dobbeltknuder mellem de tre perler på hver sin side af låsen.  Det gør kæden mere robust, og derfor langtidsholdbar i brug, da kæder/armbånd med denne type låse oftest åbnes ved, at der trækkes i kæden for at få låsen skilt ad.

/Bella
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...