tirsdag den 24. oktober 2023

Perlekæde med blomsterlås...

 

Det her er den tredje og sidste perlekæde fra perlerne i poserne.  I det oprindelige blogindlæg, var disse ferskvandsperler forslag nr. to og designet med perlerne i den sidste pose.

Jeg har valgt en smuk lås i sølv med form som en blomst, der har indlæg af perlemor.

Her er låsen inden den er monteret, mens perlekæden er strenget op og klar til at blive syet.

Nedenfor kan man se hvordan jeg ved monteringen af låsen benytter trådforstærker, sådan at perletråden beskyttes og slidtage minimeres.

Perlekæden er som sædvanlig syet på almindelig perletråd slået af tre tråde og med knude mellem hver perle.

Den afsluttende knude er altid lidt større end de øvrige knuder, dels fordi den er dobbelt, og dels fordi perletrådens ender brændes for at forsegle afslutningen.

På billedet nedenfor kan man ane den afsluttende knude mellen 3. og 4. perle til venstre for låsen.

Den opmærksomme læser vil også bemærke, at der er to perler mindre i den færdige perlekæde i forhold til den opstrengede perlekæde, hvor der afslutsningsvis er fire mørke knapperler før den lyse, mod nu kun to mørke knapperler.

Det er fordi jeg strengede perlekæden op på "slum".  Mens jeg syede perlekæden sammenholdte jeg længden på perlekæden med længden på den perlekæde af restperler, som jeg syede først på sommeren, og hvis længde er hel perfekt.  Derfor er der to perler mindre end udgangspunktet, for ellers ville perlekæden blive for lang til mig.

/Bella

lørdag den 21. oktober 2023

Origami-snefnug...

 

Jeg har foldet et første forsøg på origami-snefnug (snowflake). 

Eller måske det er en iskrystal eller en stjerne?

Uanset, så er det et klassisk og nemt stykke origamifolderi, som kræver seks dele, som samles ind i hinanden uden brug af lim eller lignende.

Jeg har foldet i papir der måler 10x10 cm.  

Papiret er fra Karen-Marie-klip og er reelt for kraftigt, men det var det jeg havde ved hånden.

Med den størrelse papir målet snefnugget 15 cm i diameter.  

Du finder en god videovejledning, hvis du googler "Origami snowflake How to make Beautiful 3D SnowFlakes Origami" på YouTube.

Den er flot i hvid, og flot når den ikke er for stor.  Jeg synes også at den er et fint bud på julepynt til vinduesophæng.

Jeg skal i hvert fald lave nogle flere i noget mere velegnet papir ;-)


/Bella

mandag den 16. oktober 2023

Perlekæde med perlelås...

 

Det her var det første udkast til perlekæde fra perlerne i poserne.  Nu er perlekæden syet, og det på perletråd slået af tre tråde og med knude mellem hver perle.

I lighed med den første perlekæde som jeg syede og viste, er denne også i et intuitivt design, og matcher ikke nødvendigvis det første udkast.  

Hvilket også siger noget om det uendelige antal designmuligheder, og at man derfor ikke skal være bange for at prøve, for man kan ikke "designe forkert".

Låsen på denne perlekæde er noget særligt.  Det er nemlig en ægte ferskvandperle, som er boret ud og konverteret til en hægtelås i sølv.

Man ser den den rigtig fint her, hvor perlekæden er strenget op og klar til at blive syet, og hvor låsen endnu ikke er monteret.

Med en perlelås af denne type falder låsen på smukkeste vis i et med perlekæden. 

Det er med andre ord blevet til endnu en vellykket luksus-mixkæde med en skøn blanding af forskellige ferskvandsperler i kølige og varme nuancer.

/Bella

torsdag den 12. oktober 2023

Sværme af origamifugle...

 

I Oslo går jeg på vej på arbejde forbi et reklamebureau (tror jeg nok?), hvor de for nylig har hængt en masse forskellige origamifugle op (bl.a. trane, due, måge m.fl.). 

Det her billede tog jeg en morgenstund, hvor de netop var ved at møde ind.  Da de opdagede, at jeg tog billeder, så de spørgende på mig, så jeg sendte dem et stort smil, pegede på fuglene og baskede med armene, hvorpå jeg fik store smil retur og thumbs up-godkendelser.

Man kan også et andet sted i byen finde origamifugle, nemlig traner i massevis, og det er i Illums Bolighus i Glasmagasinet.

Jeg har en ansat "mistænkt" for at være den lokale origamifolder, for ved påsketid var der også pyntet med massevis af smukke små hvide origamitraner.

Jeg får helt lyst til at folde origamifugle igen.  

Måske du husker, hvordan jeg for nogle år siden foldede origamitraner som julepynt, og hvordan de pyntede på grene i entreen i optakten til julen?

/Bella

mandag den 9. oktober 2023

Lillys perlekæde trængte til en ny lås...

 

Lillys perlekæde trængte til en ny lås, og det har den fået.  

Magneten i den ene låsehalvdel var løs.  Jeg prøvede først at lime den, men det holdt ikke.

Nu er låsen skiftet og perlekæden er syet om, og det var egentlig også på tide for perlekæden var en fødselsdagsgave tilbage i 2015.  

Det slider ekstra på perlekæden når den åbnes med magnetlås, fordi man uvilkårligt trækker i selve perlekæden for at få den op.

Jeg har derfor også syet dobbelte knuder mellem de tre perler på hver side af magnetlåsen, for at gøre perlekæden mere robust.

Lilly er glad for at have fået sin perlekæde tilbage, og jeg er glad for gensynet med perlekæden og de smukke perler.

/Bella

onsdag den 4. oktober 2023

Strikkekrise...

 

Jeg er gået i stå med perlestrikkeriet af feminista-cardiganen.  Mere præcist med ærmestrikning.  

Jeg har strikkekrise, og den består af flere frustrationspunkter.  

Jeg træt af mig selv, for som du kan se har jeg måtte trevle op.  Jeg havde utilsigtet strikket en ekstra maske i en lænke mellem to masker, hvilket gav et hul.  Det var jeg i tillæg ca. 100 år om at opdage, hvilket jeg giver distræt aftenstrikning skylden for.  Men det er i bund og grund også min egen fejl.  Jeg er som sagt træt af mig selv.

Jeg er også træt af strømpepindene, også selvom jeg strikker med de meget "venlige" strømpepinde.  Men de stritter alligevel -- venlige eller ej.  Jeg synes også at de er for blanke i aftenlyset.  De er også meget glatte i forhold til ProKnitpindene, som jeg ellers strikker med, og jeg har ikke ens strikkefasthed på trøjens krop og ærme trods samme pindstørrelse.  Typen af strikkepind betyder altså også noget.

Jeg er også træt af selve ærmets udformning.  Jeg havde bemærket på opskriftens billeder at ærmerne poser og er lange, og også for lange til min smag.  Jeg havde derfor noteret mig, at jeg skulle have kortere ærmer end angivet i opskriften.  Men jeg havde ikke fanget, før for nylig, at ærmet er et rør med ens størrelse/vidde fra start til slut.  Derfor et ærme med bred åbning.  Det er jeg ikke vild med.  Ærmet afsluttes med i-cord-kant, som jeg kunne sætte elastik i, men det er jeg heller ikke vild med.  

Derfor ligger strikketøjet stille.

For at være en smule proaktiv og imødekomme min strømpepindeudfordring, besluttede jeg at magic-loop skulle have et forsøg.

Jeg slog masker op til en hue, nu hvor vi går hue-sæsonen i møde.

 

Nyd billedet, for jeg trevlede huen op i går aftes.  Ribben var for kort og striberne for brede.  Jeg havde også taget for mange masker ud og pullen blev for voluminøs.  

Men idéen med striberne er god.  Den stammer fra Året rundt-blusen, hvor mønstret med skiftevis striber i ret og vrang var en flot effekt, og som jeg ønsker at gentage i en hue.  Men altså ikke denne hue.  Et nyt forsøg må til, og da skal huen være ensfarvet og med smallere ret- og vrang-striber.

Nu mens vi er i gang med strikkeriet, kan jeg også nævne, at projektet med bobleponchoen også ligger stille.  Jeg har lavet tilfredsstillende strikkeprøve og nærstuderet videoer af hvordan man strikker bobler.  Og det er det.

Jeg vil allerhelst strikke med perler, men ikke ha' ballonærmer.

/Bella

Ps. Jeg skylder i al denne elendighed at fortælle, at det er supernemt at strikke med magic-loop!

mandag den 2. oktober 2023

Perlekæde med gyldne perler og forgyldt lås...

 

Den første mixkæde med ferskvandsperler som jeg har syet af perler fra poserne i gemmerne er denne, som er den sidste jeg viser i blogindlægget.

Efter af have vist perlerne kom de tilbage i hver deres pose, og da jeg strengede kæden op til syning, kombinerede jeg perlerne intuitivt, og det blev til dette design.  

Det er min erfaring, at man ikke så tænke så meget over hvad der går godt sammen, for så bliver det så konstrueret og for planlangt.

Jeg har monteret perlekæden med en flad, forgyldt hægtelås, som jeg synes klæder perlekæden og dens udtryk. 

Perlekæden er syet på almindelig perlertråd slået af tre tråde.  Man måler seks gange perlerkædens længde op, lægger perletråden dobbelt og trækker perlerne på den dobbelte tråd (det hedder at strenge op).  Herefter starter man med at montere låsen, og der syes knude mellem hver perle, for så at afslutte med låsen igen.  

Se evt. her og her, hvis du er interesseret i perlekædesyning.


/Bella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...