fredag den 11. april 2025

Basissweateren er for længst færdig...

 

Basissweateren er færdig.  For længst.

Den tog ingen tid at strikke.  Det tog ca. 3 uger, og den var virkelig let at strikke.  Så let at strikke, at min kollega uden bævren kan gå i gang.

Efter den var blevet færdig, lå den også et par uger og ventede på at blive vasket.  Her hænger den på bøjlen inden den blev vasket.

Jeg ville ha' givet en status på strikkeriet, da jeg nærmede mig afslutningen.  

Billedet her nedenfor er fra en søndag formiddag i køkkenet i Oslo, hvor jeg hyggede med te, lydbog og strikning af kroppen af blusen.  Det kunne nemt have været sådan et statusbillede. 

Jeg tror, at jeg glemte alt om billedet.  Jeg var mere optaget af at strikke, og pludselig var blusen færdig.  

Jeg strikkede ærmerne med magic loop-teknik.  Det gik over al forventning, men det var ikke min oprindelige plan.  Det kom sig af, at da jeg skulle til at strikke ærmer manglede jeg pludselig de rigtige strikkepinde.  Tja, så må man bruge hvad man har, når man ikke kan vente.

Jeg vaskede blusen i hånden, og centrifugerede herefter blusen i vaskemaskinen på 600 omdrejninger.  På den måde var den nem at lægge til tørre på et par håndklæder, og dagen efter var den klar til brug.


Basissweateren er strikket efter begyndervenlig opskrift af Önling — du kan købe opskriften her.

Garnet er fra Filcolana, og blusen er strikket i tre tråde, én tråd Tilia (om Tilia, farver i Tilia), én tråd Arwetta (om Arwetta, farver i Arwetta) og én tråd Paia (om Paia, farver i Paia).

Jeg må bare endnu engang bemærke, at intet slår farven.  Den er en humørbombe 🩷

/Bella

onsdag den 9. april 2025

Nemme påskekyllinger i papirstrimler…

 

Tidligere på ugen, imellem rækken af specialevejledningsmøder, opstod en kort pause, hvor jeg simpelthen måtte prøve idéen med påskekyllinger af.  

Jeg kunne ikke slippe tanken siden blogposten med forårsfugle af stjernestrimler.

Jeg fandt gult kopipapir, saks samt sort og rød tush frem.

Jeg klippede et par baner, slog en knude, klippede runding til hoved og hak til halespids samt tegnede øjne og næb. 

Vupti, en ret sød påskekylling!

Brede strimler, store kyllinger.  Smalle strimler, små kyllinger.

Hvis man i tillæg finder synål og gul sytråd frem, så kan kyllingerne hurtigt pynte på grene i en vase og være klar til påskebordet.

De kan også bruges som bordkort, hvor man skriver navn på kyllingen, og placerer den på tallerkenen til påskefrokosten.

/Bella

mandag den 7. april 2025

Hvide origamibrikker...

Da jeg viste origamibrikker forleden, inkluderede det også disse to hvide brikker.  Men hvad jeg ikke nævnte er, at jeg har fået papiret skåret til i origamipapirstørrelse, og at den ene type papir er kalkerpapir (brikken til højre).

Det “almindelige” hvide papir vejer 100 g., og kalkerpapiret vejer 110 g.

Kalkerpapiret er skrøbeligt, eller dvs. man kan sagtens folde af det, men man skal ikke være voldsom med falsebenet, for så knækker papiret, for det er mere sprødt end almindeligt papir.

Men netop det transparente udtryk gør sig godt til denne type brik, hvor man kan fornemme papirlagene.  Jeg synes at det giver en ekstra dimension til det visuelle udtryk.

Kan du se en hel serie for dig?  Jeg kan ;-) 


 /Bella 

torsdag den 3. april 2025

Flere origamibrikker...

 

Jeg er ret begejstret for denne type origamibrik.

Den er flerdimensionel og med lidt “pyramide-effekt” i midten.  Den har et visuelt flot udtryk, og origamien vises flot frem.

Jeg har foldet i flere forskellige papirkvaliteter i denne omgang. Fælles er at papiret måler 15x15 cm.

De sort-hvide brikker er foldet af papir fra Vivi Gade-design, som er et to-sider design med print på begge sider á 80 g.

Brikkerne i papir med noder på er noget kraftigere, og er fra nodebøger.  Jeg har købt papiret på en stand på Kreative dage-messen for flere år siden.

Den brune brik ude til højre med striber er foldet i papir fra Søstrene Grene, og der står ikke på pakken hvor meget det vejer.  Men det er tyndt.

De to hvide brikker er foldet i papir der vejer henholdsvis 100 og 110 g.  Jeg har købt papiret hos Norway Designs i lighed med papiret som de restende brikker er foldet af.  

Det blomstrede Norway Designs-papir vejer 100 g., og er i samme kvalitet som de tidligere foldede grønne brikker, som også er i papir fra Norway Designs.

Jeg tror, at jeg foretrækker denne type origamibrik i klassisk origamipapir med mønster på én side.  Jeg synes at det bliver for uroligt med mønster på begge sider.  Men som med så meget andet, er det en smagssag.


/Bella
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...