mandag den 8. februar 2016

Lang perlekæde med store naturfarvede barokke ferskvandsperler...


Jeg trængte til en ny perlekæde.

Nej, jeg trængte til at forkæle mig selv med en ny perlekæde.  Det er vist en mere præcis beskrivelse :-)


Hvert år når vi er i Rom, betages jeg af perlekæder med store barokke perler.  Jeg har derfor længe ønsket mig sådan en perlekæde, og som alle de andre perlekæder jeg ønsker mig for tiden, skulle denne også være lang.

Det er ikke en hverdagskæde, eller dvs. det ligner ikke en hverdagskæde.  Men i mit tilfælde kommer den med på arbejde, og må bidrage til, at hver dag er en fest :-)

Tilbage til perlekæden.  Perlerne er naturfarvede barokke ferskvandsperler i hvide, creme, rosa og laksefarvede nuancer, og de måler ca. 1,7 x1,4 cm.  Perlekæden er 88 cm lang (uden lås).  Låsen er en ring-i-ringlås i børstet sølv, og er genbrug.  Den har jeg taget fra perlekæden med de grønne og grå, store flade perler, som jeg syede sidste år.  Hver ring måler 1,7 cm i diameter.  Låsen er fra ANKU. 


Jeg har syet perlekæden på tyk perletråd, slået af fire tråde.  Jeg har valgt den løsning, fordi perlerne er så store og tunge.  Men hullerne i perlerne er til almindelig perletråd.  Det betyder at perlekæden var omstændig at sy, idet jeg tit syede i tråden fordi pladsen i perlen var trang, og at jeg derfor ofte måtte udrede nål og tråd samt skifte nål, fordi det sled på nålen.  

Det er ikke den løsning jeg umiddelbart vil anbefale, fordi det kræver en meget rolig hånd at udrede nål og tråd for at sikre, at tråden ikke får brister og dermed svækkes.  Men i dette tilfælde er slut-resultatet blevet flot :-)


/Bella

4 kommentarer:

 1. Flot, flot perlekæde som helt sikkert er med til at gøre hverdagen til en fest. Og låsen er jeg helt vild med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette :-) Ja, det er en luksusperlekæde, som i går og i dag har bevist at den også gør sig godt til hverdag :-)
   Og ja, låsen er smuk, og derfor havde jeg heller ingen betænkelighed med at genbruge den fra perlekæden med de grå og grønne perler :-)

   Slet
 2. Fin kæde. Perler og lås passer rigtig pænt sammen

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak! :-) Ja, de er smukke sammen, og har også vist sig at fungere godt sammen ved brug.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...