søndag den 3. september 2023

Decoupage på strandskaller...

 

Inspireret af Pinterest, hvor strandskaller med decoupage af servietter dukkede op i mit feed, måtte jeg også gøre forsøget.

Det er overraskende nemt, og alle kan være med, så det er bare at gribe idéen.

Der findes mange vejledninger på nettet og på Pinterest. 

Derfor kan jeg godt fortælle, hvad jeg gjorde, og hvad jeg brugte.

Jeg fandt strandskaller fra stranden.  Dvs. jeg gik ud og plyndende mine havekrukker for strandskaller, som jeg tidligere har fundet nede ved stranden.

1) Dem lagde jeg i blød (med lidt opvaskemiddel) og vaskede dem. 
Hos mig endte de med at ligge i blød et døgns tid, men så lang tid behøver de ikke.  Jeg lagde dem bare i blød en sen eftermiddag efter lige at hentet dem ind, for så først at have tid til at vaske dem dagen efter.  Jeg lagde dem til tørre på en avis, og sådan endte de med at ligge et døgn mere.

2) Jeg malede indersiden af skallen med hvid akrylmaling (vandbaseret).  Nogle af mine skaller havde misfarvninger, som ville skinne igennem servietten, hvis jeg ikke grundede indersiden af skallen.
Igen kom mine skaller til at ligge et døgn før jeg genoptog arbejdet, men det havde ikke været nødvendigt, for de var hurtigt tørre og klar til at få lagt servietter på.

3) Dernæst klippede jeg servietten til.  Jeg klippede den punkt-perforerede kant af og skilte servietten, så jeg havde det tynde lag med farvetryk + et hvidt lag.  Herefter limede jeg indersiden af skallen med Mod Podge (som også er vandbaseret), og pressede servietten på plads i skallen.  Umiddelbart herefter gav jeg hele indersiden af skallen en omgang Mod Podge som lak.  Jeg gav kanten af skallen en ekstra omgang Mod Podge, så det var nemt at rive servietten af kanten på skallen.  Hvis nødvendigt, "efter-masserede" jeg indersiden af skallen med fingerne og glattede evt. ujævnheder ud inden lakken tørrede samt tørrede overflødig lak af.

4) En halv time senere malede jeg guldkanter på skallerne med guldmaling fra Søstrene Grene (vandbaseret), hvilket tørrede på ingen tid.

Inden jeg gik igang, var jeg usikker på, hvor hårdt jeg kunne tage på skallerne, og hvor skrøbelige servietterne ville være at arbejde med, og derfor beholdt jeg et lag tynd hvid serviet.  Ingen af delene var et problem.

De tre skaller her er de allerførste jeg har lavet.  Jeg brugte skaller med skårne kanter, fordi det bare var en test.  Men se hvor vellykkede de er, og når de får guldkant er en knækket kant ikke et problem, men en charme.

/Bella

2 kommentarer:

  1. Ahr, det er sejt. Sådan noget kunne jeg godt finde på, så tak for tippet. Det er for øvrigt en god idé at putte skallerne i opvaskemaskinen - det tager al lugten (også fra krabbekløer og lignende).

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak for tippet. Kast dig endelig ud i det, for det er ret sjovt. Mit bedste råd er at tage dig god tid og ikke forhaste noget.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...