torsdag den 26. november 2015

Lidt mere om mine nye sølvsmykker...


Nu har jeg taget mine nye sølvsmykker i brug, som jeg lavede i weekenden på smykkekurset.  

Jeg har sat to store ferskvandsperler i "papir"-vedhængets øsken, efter samme princip, som da jeg lavede perleamuletten.  Dvs. den ene perle, i det her tilfælde den store, ovale hvide perle (12 x 8 mm), har jeg fastgjort i øsknet med en guldperlestav, og den anden (den sorte runde perle (8 mm)), har jeg fastgjort i øjet på den hvide perle med en sølvperlestav.  

Hvis jeg bliver træt af dem, klipper jeg dem bare af.
Men det var sådan jeg havde tænkt det, og jeg synes at det fungerer.

Jeg har hængt vedhænget på en 2 mm. tyk lædersnor, som er ca. en 1 m lang, og som jeg har afsluttet med regulerbare fiskerknob.  


Selve vedhænget måler 1,4 x 6 cm, så det er forholdsvis stort, og har også en vis tyngde -- derfor også den forholdsvis tykke lædersnor. 

Bagsiden af vedhænget ser sådan her ud:


Jeg er også meget glad for brochen :-)

Den måler 3 x 3 cm, og har også en vis tyngde.


Den ser sådan her ud på bagsiden: Både vedhæng og broche er hærdet ved polering i hånden.  Man gør sølvet stærkere og hårdere ved at polere det blankt.  Dvs. at man binder molekylerne i sølvet.  Det er en sælsom oplevelse, for man kan mærke, at sølvet bliver hårdere, mens man arbejder med det.

Mit lille Flora Danica-blad fra hækken i haven er der imod hærdet i tromlen.

Bladet har også fået en lædersnor, ca. en 1 m, og er også bundet med regulerbare fiskerknob, men snoren er kun 1 mm tyk.  

Bladet måler ca. 3 cm i højden og 2,5 cm i bredden.


Bladet ser sådan her ud på bagsiden:


Jeg er vild med det her blad, netop fordi det kommer fra hækken i haven :-)

/Bella

6 kommentarer:

 1. Hej Bella. Hvor er de smukke. Jeg får helt præstationsangst, du er bare så dygtig på alle fronter.
  Hilsen Jette Korsgaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Tak, skal du ha' :-) Ét er sikkert, du behøver ikke at få præstationsangst. De her smykker, dem kan alle lave -- Karen Hørmann fortæller, hvordan man skal gøre :-) Desuden har jeg jo behændigt udeladt at fortælle, hvor mange gange mislykkedes forsøg jeg havde, før jeg fik dels det store øsken og dels den ene at broche-nåle-delene til at sidde fast :-) Man kommer langt med en god læremester, tålmodig og vilje/stædighed :-)
   Jeg glæder mig til vi snart skal ses. Kh. Bella

   Slet
 2. Det er nogle smukke smykker du har lavet. Det ser rigtigt godt ud med lædersnore til vedhængene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, jeg synes også at det ser godt ud lædersnor til vedhængene, og det var hvad jeg havde liggende. Det kunne sikkert også se flot ud med lædersnor i rød eller turkis.

   Slet
 3. Det ser virkelig godt ud, alt det du har lavet. Bladet fra hækken er virkelig smukt, men jeg kan også rigtig godt lide vedhænget sammen med perlerne. Virker i øvrigt som et enormt spændende kursus! Hvor blev det af sølvkuglen? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Malin! :-) Det var et rigtig spændende kursus, og det var det første jeg var på om fingerringe også -- kan varmt anbefales :-) Ja, hvor blev sølvkuglen af? Den glemte jeg at tage billeder, for den havde jeg hængende om halsen, da jeg tog billederne :-) Den har jeg også givet en lædersnor, og det skal jeg nok få vist :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...