mandag den 4. februar 2019

Vævestrik...


Jeg vævestrikker! :-)

Min strikkelærerinde siger, at man skal blære sig, når der er en anledning, og hun siger videre, at vævstrik ligner pralestrik (selvom at det er enkelt -- så enkelt, at man kan være nybegynder).


Jeg strikker i Blackhill LinWool fra Garnudsalg.  Det er det samme garn, som jeg hæklede havmågetørklædet i.  Det er faktisk garnet fra havmågtørklædet + et nøgle gult garn, som jeg har købt specielt til dette vævestrikprojekt.  Jeg har droppet det tørklæde.  Jeg var led og ked af ikke at kunne finde ud af det.  Konstant trævlede jeg op, og gav det en ny chance.  Men ikke mere!

Nu vævestrikker jeg! :-)

Et mønster som der i følge opskriften hedder "sparkle", og skal blive til en sofapudeforstykke.  Men jeg kan også allerede se for mig, hvordan jeg kan strikke pulsvarmere -- flotte pulsvarmere i vævestrik til håndleddet :-)  Eller måske en clutch med smukt for og en rustik lynlås?


/Bella

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hæ-hæ, bliv ved, jeg elsker komplimenter😍🥰

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, det gør! Og det føles som at det ikke er min fortjeneste, for der strikkes kun med en farve ad gangen og hele tiden ret. Men ved at tage en maske løs af og forskyde mønstret, så får man dette imponerende fine mønster😍

   Slet
 3. Kom lige forbi din fine blog, hvor er det er fint mønster.Er spændt på at se der færdige resultat😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Laila! Kig endelig forbi igen :-)

   Slet
 4. Vævestrik er absolut en af mine favoritter - utroligt hvor fint det bliver med ganske enkle skift i garn og undladelse af masker. Og farverne her er jo skønne :-)
  Jeg har også strikket puder. Set i bagspejlet skulle jeg dog havde monteret stof under strikket. Vævestrik virker jo lidt "vævet" (deraf navnet?? ;-) ) men det trækker på mine puder, der nu ikke længere er kvadratiske.
  GODT GÅET AF EN NYBEGYNDER :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette!!
   Nu er jeg jo ikke så erfaren endnu, at jeg har deciderede favoritter, men jeg er glad for vævestrik :-) Jeg kan li' systematikken, og det faktum at ved at "skubbe" mønsteret en smule efter to pinde med samme farve, så får man denne fine effekt :-)

   Slet
  2. Jeg har kæmpe respekt for din tilgang til læringsprocessen her - så struktureret ville jeg aldrig kunne styre mig ;-) Der findes SÅ mange forskellige væve-striksteknikker som på samme vis fremtryller de flotteste mønstre. På min blog kan du se dem jeg har eksperimenteret med under "vævestrikket kjole". Bare lige til inspiration :-)

   Slet
  3. Tak, Henriette. Min tilgang er bare ret meget mig :-) Sådan er jeg. Meget systematisk og lidt nørdet :-) Tak, for henvisning til "vævestrikket kjole". Nu ser jeg pludselig også en nederdel for mig i vævestrik, fordi den vil være fast og holde form :-) Jeg vil hygge mig i aften med at fordybe mig i din inspiration til vævestrik. Ha' en dejlig dag -- og en god weekend!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...