søndag den 29. marts 2020

Overvejelser omkring glimmerponchoen...


Måske du tænker, "hey Bella, hvor blev du af?".  Til det kan jeg svare: "jeg er her stadig" :-)

Men disse coronatider giver ekstra-arbejde mht. koordinering, tilrettelægelse og afvikling af undervisning, fordi formen og mange systemer er nye.  

Jeg glæder mig til efter påske, for der består den primære undervisning af vejledning, og det er alt andet lige lettere at vejlede via email, Skype, FaceTime, Zoom m.fl.  Jeg håber selvfølgelig også, at coronasituationen ser lysere ud på den anden side af påsken (på et tidspunkt).

Men når det endelig bliver aften, så stresser jeg af med lidt strik på glimmerponchoen, som tager form.  Dog har den ligget stille her på sofaryggen de sidste par aftenener.


Sagen er, at jeg er en strikke-spasser.  Sådan er det at være nybegynder, og ikke tænke sig om :-(

Kanterne ruller.  Meget.  Og jeg tror, at de vil blive ved med det, også efter vask og blokning.  Så nu overvejer jeg at trevle op, også selv at ponchoen måler 120 cm, og jeg "kun" mangler 60-70 cm.  


Men jeg tror, at det vil blive pænere med en kort rib-kant start og slut, at strikke skiftevis ret-vrang i kanterne på hver pind for at få en kort rib der.  

Hvorfor tænkte jeg ikke på det, da jeg gik i gang?  

Omvendt kan jeg også lade rullekanterne være en del af designet.  Det er det f.eks. på denne poncho-bluse (i hvertfald på min), som jeg har, netop fra Lotte Kjær, som glimmerponchonen er inspireret af.  

Hrmmm, tænke, tænke...  

/Bella

6 kommentarer:

 1. Du kan også samle masker op bagefter og så strikke den kant på du synes. Eller hækle rundt, det kan ofte rette kanterne ud. Jeg ville fortsætte og så se hvordan det ser ud efter vask+ presning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karen Marie. Jeg blev så glad søndag aften, da jeg læste din besked, for det var lige nøjagtig den slags råd og opbakning, jeg havde brug for. Nu tør jeg igen tro på poncho-projektet. Tak fordi du tog dig tid til at give råd og opbakning. <3

   Slet
 2. Den er så fin din poncho! Og hvis jeg ikke lige havde nået at se tidligere svar, ville jeg have skrevet præcist det samme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Henriette, også tak for din opbakning. Nu er I to strikkekyndige damer, som samstemmende bakker op om ponchoen, og det giver tro på at jeg kan lykkes med den. Jeg følger med stor fornøjelse din strikkeprojekter på instagram, og sejt når du lige laver opskrifter til din niece! :-) :-)

   Slet
 3. Den er sååååå fin. Glimmer er altid godt. Striber er altid godt. Fine farver er altid godt.
  Jeg ville slet ikke være i stand til at trævle op så tæt på lige inden målet, så sejt at du overhovedet overvejer det...ikke at jeg strikker, for jeg strikker så langtsom at det aldrig ligesom bliver til noget færdigt;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Haveheks, hvor dejligt med hilsen fra dig. Det tolker jeg som godt nyt, og gode nyheder er tiltrængt i disse coronatider. Jeg er enig, glimmer er altid godt, og i dette tilfælde løfter det virkelig strikket til et nyt niveau, og derfor vil jeg så gerne lykkes med ponchoen. Jeg har ikke noget problem med at trevle op, hvis det er det der skal til.
   Men når sandt skal siges, så er de to garner sammen (glimmergarn og højlandsuld) svære at trevle op, så jeg vil egentlig helst undgå det. Du kan umuligt strikke lige så langsomt som mig -- jeg strikker ponagtigt langsomt (men vedholdende :-)).

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...