torsdag den 1. juli 2021

Strikkede striber -- work in progress...

Mit sommerferie-strikkeprojekt er af den enkle slags.  Det er baseret på rester af højlandsulds fra diverse hækleprojekter (f.eks. dette og dette).  Det er TV-venligt og også velegnet til bilture i det danske sommerland eller forhåbentlig en tur til Oslo.  Vi har ikke været i Oslo siden august sidste år.  Lejligheden trænger uden tvivl til en overhaling med klud og spand, så den er klar til når jeg returnerer i august til semesterstart.

Mit nye strikkeprojekt er et halstørklæde strikket på rundpind i ret.  Endnu et par grunde til at det er enkelt og meget begyndervenligt.  Halstørklædet er inspireret af Annes halstørklæde.

Og "inspireret" er kodeordet her, for jeg gør ikke helt som Anne.  Min rib er 2 x ret, 2 x vrang og 10 cm bred.  Jeg strikker på pind 3, på en rundpind på 40 cm. og mine striber er typisk 10 cm brede, eller så bred som garnresten tillader.

Herudover hæfter jeg ender ved at strikke enderne sammen, dobbelt, ikke så meget pjank her.  Og nemmere bliver det ikke.

For en gangs skyld strikker jeg ikke til mig selv.  Det er et herrehalstørklæde.  Jeg ved ikke hvem der ender med at kaste det om halsen og lade sig lune til vinter.  Anders måske?  Eller min bror?  Eller min nevø, Johannes?  Eller en helt fjerde?  Der er nok at mandlige familiemedlemmer, det skal bare være en som gerne vil ha' det.

/Bella


3 kommentarer:

 1. Fine farver - det bliver helt sikkert ikke svært at afsætte :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak😘
   Jeg tror det havner om halsen på min nevø, Johannes👍

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...