onsdag den 30. december 2015

Perle-julegaver...


Nu hvor julegaverne er åbnet, kan jeg med sindsro vise hvilke perlekæder jeg har givet i julegave i år.  

Forbered dig på billedspam :-)

Lad mig starte med julegaven til min mor :-)  Til hende havde jeg syet en perlekæde af hvide babyperler.  De kaldes også for "twin pearls", fordi perlerne er "vokset" sammen i muslingen og blevet til én perle.  Perlehullet bores midtpå sådan at perlerne ved syning placerer sig forskudt for hinanden, og danner en flot tæt perlekæde -- prøv at se de to billeder nedenfor:Nu er det egentlig ikke fordi, at min mor mangler perlekæder.  Men hun forærede mig dette ønske, da hun i november fortalte, at hun havde forlagt sin perlekæde med babyperler.  Hun havde ledt og ledt.  Forgæves.  Det var hun ked af, for det var en perlekæde, som hun var meget glad for.  Så jeg satsede på, at den ikke dukkede op, og syede en ny til hende :-)

Den var ikke dukket op, og hun blev rigtig glad :-)

Perlekæden består som sagt af babyperler, og er syet på almindelig perletråd med knude mellem hver perle -- dog dobbelt knude mellem de tre perler på hver sin side af låsen.  Perlekæden er monteret med satineret magnetlås fra ANKU (den er ikke til salg i webshoppen, men kan købes i den fysiske butik til 250,-).  Kæden måler alt-i-alt 48 cm.


Min lille niece Rebecca skulle også ha' perler i år, og her har jeg syet af disse skønner ferskvandsperler:


Hun har fået en halskæde.  Den er syet i barnestørrelse og måler 34 cm inkl. lås.  Låsen er en lille karabinhagelås i sølv af samme slags, som jeg brugte på Rikkes armbånd.  Perlekæden er syet på almindelig perletråd (slået af tre tråde) og med knude mellem hver perle -- hvilket egentlig er en fejl.  Normalt syer jeg ikke knude mellem hver perle på en barnekæde, fordi jeg altid vedlægger ekstra perler, så kæden kan vokse med barnet, og jeg derfor ved, at jeg på et tidspunkt skal sy perlekæden om.  Jo færre knuder der skal klippes op, jo nemmer :-)  Men denne gang glemte jeg det.  Jeg satte mig til rette, gik i gang, nød arbejdsprocessen, og opdagede pludselig at jeg var i gang med at sy knude mellem hver perle -- så sådan blev det :-)


Lene har også fået perler -- mere præcist en nøglesnor med blandede ferskvandsperler, små sølvperler samt agater i forskellige blå og grønne farver.  


Det var faktisk ikke min oprindelige plan, for nøglesnoren er et stort arbejde, og jeg var ikke sikker på, at jeg kunne nå det.  Jeg havde derfor handlet hendes gave på nettet, og havde købt en af de smarte Wilhelmine-refleksbrikker hos Kunstkolonialen.  Desværre forputtede min ordre sig pga. overvældende interesse for refleksbrikkerne, så Lenes gave kunne ikke nå frem i tide.  

Derfor fandt jeg tiden til at sy den 80 cm lange nøglesnor med knude mellem hver eneste perle.  Alene at strenge kæden op var et tidskrævende arbejde, men heldigvis også meget hyggeligt :-)  Nøglesnoren er syet på almindelig perletråd og monteret med kvalitets-karabinhage fra Tina Dalbøge.  Resultatet er flot! 


Den sidste perlekæde som jeg har syet som julegave i år, er denne luksus-mix-kæde i forskellige ferskvandsperler til Lilly:


Den er også syet på almindelig perletråd med knude mellem hver perle, og da den er monteret med magnetlås, har jeg syet dobbelt knude mellem de tre perler på hver sin side af låsen.  Perlekæden måler 44 cm inkl. lås.


Siden jeg er i gang med at vise perle-julegaver, så lad mig lige vise det smukke porcelænsvedhæng, som jeg fik i julegave af mine forældre.  Det gør sig godt på en perlekæde, eller som her en snokæde af små kartoffelperler, men vil også være flot på en lædersnor.  Vedhænget er lavet af Lis Eckmann.Desuden havde min mor ryddet op i gemmerne og pakket en kasse med lidt forskelligt arvegods fra mine forskellige bedsteforældre.  Det var en kasse med mange skatte :-) 

Bl.a. denne fine lille pilleæske i messing med porcelænsknop, som har været min mormors.  Den er jeg vild med, og den har allerede fået en plads i perlebakken :-)


 Som det sidste vil jeg sige tak for i år og ønske godt nytår!

Kh. Bella

10 kommentarer:

 1. Sikke mange lækre gaver du har lavet.
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak! Du har nu også været ret produktiv med flotte gaver selv :-) Godt nytår!

   Slet
 2. Så skønne og fine ting, din familie har fået. Ønsker også dig et godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin! De er også blevet glade alle sammen :-)

   Slet
 3. Så skønne og fine ting, din familie har fået. Ønsker også dig et godt nytår.

  SvarSlet
 4. Hvor er det nogle fine gaver du har lavet, er ret tosset med din blanding af perler på nøgle snoren , det lige mig :) Godt nytår Bella :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan! Ja, jeg synes også selv at nøglesnoren blev vellykket :-)
   Kan du også ha' et godt nytår! :-)

   Slet
 5. Jeg ved det er længe siden, men hvor mon man kan købe de fine "baby-perler", Twin pearls du bruger? Synes ikke at kunne finde dem nogle steder

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine! Jeg har lige taget et hurtigt kig rundt på mine sædvanlige steder (så som: ANKU, smyks, pearl and pieces, Amaida, Ravstedhus, Uniqperler og Smykkebixen), og ingen af dem har babyperler på lager. Det er dog ikke længe siden, at jeg så strenge med babyperler hos en guldsmed. De sælger nogen gange strenge alene. Mit rundkig overraskede mig også hvad angår priser, for der er virkelig skruet op for priserne. Man kan godt se på priserne, at ægte perler er blevet moderne. Af den årsag vil jeg anbefale dig ANKU. Som dog ikke har verden bedste hjemmeside, men virkelig god kvalitet perler og til rimelige priser. Hvis du bor i hovedstadsområdet, ville jeg tage kontant til Anette i ANKU og lave en aftale om at komme på besøg i butikken. Hun kan nemlig sagtens tænkes at have babyperler hængende -- eller andre skjulte skatte :-) Hvis du kun skal bruge en streng eller to, kan jeg også kigge i mit eget lager og se hvad jeg har liggende. I så fald så skriv til mig på email: mail.til.bella@gmail.com.
   Kh. Bella

   Slet
 6. Ej Bella, tak for sådan en fin og grundig tilbagemelding. Det sætter jeg virkelig pris på. ANKU kunne sagtens være en mulighed, da jeg bor i København og Vanløse jo ikke er så langt væk. Sender dig lige en mail, hvis nu du har nogle liggende. God dag - og endnu en gang tusind tak

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...