søndag den 17. januar 2016

Øreringevedhæng -- og en kæde-reaktion...


Hvem skulle tro, at disse uskyldige udseende små øreringevedhæng kunne sætte en kæde-reaktion igang, men det gjorde de :-).

Det hele startede med, at Lene havde mistet det ene vedhæng til sine øreringe (det er dem, som jeg lavede til hende for snart længe siden), og hun havde spurgt, om jeg ikke ville lave et ny vedhæng til hende.  

Selvfølgelig ville jeg det!  Det burde oven i købet være hurtigt klaret :-)

Jeg fandt værktøj (tænger af forskellig slags) og oxyderede sølv-perlestave frem, fik arrangeret mig godt ved arbejdsbordet, så jeg kunne ha' glæde at lyset fra vinduet......og så skulle jeg lige finde helst én perle der matchede, eller alternativt et par perler.

På mit arbejdsværelse har jeg en reol med skuffer, hvor jeg har rest-perler, låse og den slags.


Men det roder i skufferne, og det har det gjort alt for længe. 

Se blot hvad der ligger øverst (skuffebilledet til venstre), det gør såmænd de blå perler, fra da jeg lavede øreringevedhæng til Karina


Ja, rod er jo ikke noget af prale af...  

Jeg foretrækker, når perlerne er ordnet efter farve og dernæst type, hvilket også ville have gjort det betydeligt hurtigere og nemmere at finde perler til Lenes vedhæng.  Det kom til at tage noget længere tid.  Det tog faktisk længere tid at finde perler, end at lave vedhængene.

Efter en stund så der sådan her ud:


Jeg fandt aldrig en matchende perle, og endte med at lave et helt nyt par til Lene.  

Da det var gjort, tømte jeg alle skuffer for perler.  Sorterede dem efter farve og type, og lagde dem pænt på plads i skufferne igen :-)


Fedt, nu hvor det er gjort, og egentlig også ret hyggeligt at gøre, for der dukkede jo smukke perler op, som jeg havde glemt, at jeg havde, og jeg fik nye idéer til perlekæder, som jeg vil lave :-)

/Bella

11 kommentarer:

 1. Jeg måtte altså smile, da jeg læste dit indlæg :-)

  Jeg har for et stykke tid siden sorteret alt mit garn, taget billeder af det og lagt det på noget, der hedder Ravelry, hvor jeg nu kan søge og se billeder af alt det, som jeg har liggende. Det var jeg nødt til, for jeg kunne ikke huske, hvad jeg havde liggende ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey, det er da smart :-) Jeg kan jo kun nikke genkendende til ikke at have overblik. Men det der også slog mig var, at jeg spildte al for meget god krea-tid (som jeg ikke har for meget af) på at lede efter materialer. Det er da for dumt :-)

   Slet
 2. Det er så dejligt når man får ryddet op. Det giver overskud og man ser nye muligheder i sine materialer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nøjagtig :-) Jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det, for det har nemlig givet overskud og overblik :-)

   Slet
 3. Det er så dejligt når man får ryddet op. Det giver overskud og man ser nye muligheder i sine materialer.

  SvarSlet
 4. Hold da op et arbejde!
  Men rart når det er gjort:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var lidt af en omgang, men jeg bevarede koncentrationen og var effektiv :-). Og nu nyder jeg det -- kan da heller ikke sige mig fri for lige, at åbne en skuffe og nyde synet :-)

   Slet
 5. Ja men hold da op, alle de perler du har!! :-) Det er så dejligt med sådan en oprydning og som alle andre skriver, giver det jo et helt andet overblik!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Og det er endda kun mine rest-perler, dvs. dem jeg mikser kæder af og laver små-projekter af. Hertil kommer ret mange hele strenge af kæder -- sige jeg lige så sagte :-)
   Ja, sådan en oprydning er skøn, og det skulle jeg ha' gjort for længe siden :-)

   Slet
 6. Og sådan kan det ene projekt jo tage det andet ;-) Mine skuffer er oftest et syndigt rod men jeg NYDER når det ser ud som på dit nederste billed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan det -- og det gjorde det :-) Jeg er også stadig vældig tilfreds :-) Men på trods af den gode erfaring med oprydning i skufferne, er jeg dog ikke hoppet på den store kurv med garnrester, som jeg har stående, og som jeg passende også kunne rydde op i :-) Nu skal man jo heller ikke overdrive :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...