lørdag den 10. februar 2018

Stiklinger...


Måske du lagde mærke til i det forrige indlæg med julekuglerne, at jeg har stiklinger i vand?  Det er fordi at en del planter her i lejligheden i Oslo ikke overlevede ikke juleferien :-(

De er ellers købt som værende særlige hårdføre og robuste planter, der skulle kunne tåle at være alene hjemme (altså tåle at tørre ud).  

Men de overlede ikke tre ugers juleferie.

Jeg er derfor ved at lave stiklinger fra planter hjemmefra.  Netop denne plante ved jeg er robust, og rødderne er også fint på vej :-)

Snart pynter friske grønne planter :-)

/Bella

2 kommentarer:

 1. Det er så livgivende med grønne planter - desværre er jeg bare ikke så god til at holde liv i dem. Derfor har vi her i huset KUN planter, der er ekstremt hårdføre. En veninde ytrede for år siden, at det var så tjekket, at vores planter var af samme type - virkeligheden er, at det er dem, der kan overleve her i huset ;-) Men kan det passe at de er ved at gå ud af "alderdom"???

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Henriette!
   Alder er undervurderet :-) Alder på bagen er godt, og giver mentalt overskud (qua erfaring). Det må også gælde planter :-)

   Hos os overlever kun ekstremt hårdføre planter, så læs med :-)

   F.eks. vores GW’er fik Anders med hjemmefra af sin mor, og han og jeg har kendt hinanden i over 25 år, og de er stadig i live trods ublid behandling (inkl. ungkarleliv) :-) Den kan anbefales, hvis man søger en robust plante, virkelig robust!

   Jeg har også en orkide, som jeg forærede mig selv i 2001, som overleverede flytningen til vores dengang nybyggede hus, hvor flere planter (her iblandt flere orkideer) ikke overlevede det nybyggede hus’ lugte (dunste), og mange gik ud.

   Orkideer er også utrolig robuste, man skal blot huske at okideer ikke skal ha’ ret meget vand :-)
   Og når de afblomstre skal man ikke skære blomsterstænglen ned til jorden, men klippe den 1,5 cm over 3. “Øje” talt fra jorden. Så sætter den nye skud derfra og er hurtigt i vejret igen :-)

   En plante som har vist sig særlig robust, er den jeg har lavet stiklinger af her. Malin har tidligere fortalt, at den hedder vandrende jøde. Den kan også tåle alt, og derfor skal den fornøje her i Oslo. Men måske min ikke er af den fine slags, for man skal vist undgå at bladene bliver grønne som mine. Dvs. man skal nive de grønne blade af og lade de stribede blive tilbage. Men er de stribede ikke lidt “old School”? Hvor om alting er, så kan jeg lide de grønne :-)
   De kan virkelig anbefales, de finder sig også i at være alene hjemme, og at blive ignoreret hvis man er hjemme :-)
   Det er da ret robust :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...