mandag den 7. januar 2019

Den sorte strikkeskole...


Jeg mener det alvorligt, det der med at lære at strikke!

Så alvorligt, at jeg har søgt på nettet efter et formalisteret, strukturet strikkeprogram med indbygget progression, og hvor alle de indforstået ting bliver nævnt.  

Jeg er derfor nu elev på den sorte strikkeskole hos strikkelærerinde Trine :-)

Og gid jeg havde mere tid, for så ville jeg sikkert være en mere flittig og bedre elev.  Når det er sagt, så er fordelen ved denne strikkeskole, at alt sker i mit tempo.  
Men altså, gid jeg havde mere tid, for jeg vil gerne lære hurtigt at strikke, og hurtigt at bliver supergod til at strikke :-)  

Trine startede med at give 3 gode råd.  Det ene var, at man skulle  besøge en garnbutik og mærke de forskellige garnkvaliteter.  Jeg har glemt de 2 andre gode råd.  Men dette råd om garnbutiksbesøg tog jeg fluks til mig, og lagde vejen forbi Garnudsalg sidste fredag i 2018.  


Derfor kunne jeg i juleferien gå i gang med strikkeskolens første øvelse, og samtidig indvie min garnskål, som er en julegave fra mine forældre.  

Og lad mig bare selv sige det, for jeg gør det ikke nemt for mig selv.  I en fase hvor grebet på strikkepinde ikke er optimalt (nærmest krampagtigt), og hvor jeg måtte slå masker op adskille gange, fordi der på en eller anden måde gik ged i det, hvor maskerne ved det mindste lille ryk i pindene smutter af pindene, hvor det at samle masker op foregår oftere end det burde, og hvor det at strikke med dobbelt garn er en udfordring i sig selv (og som i øvrigt skiller mere og mere jo flere gange jeg trævler op), da skal man som nybegynder heller ikke starte med sådan en (lille) rundpind.  

Men det gode er, at det går bedre nu :-)

Forklaringen på at jeg startede sådan her ud er, at min mor var så sød at give mig en masse rundpinde i forskellige størrelser og længder, så jeg kunne komme i gang.  Derfor er jeg nu i gang.  

Hertil kommer at strikkeskolens første øvelse naturligvis ikke dikterede tyndt dobbelt garn, men kraftigt bomuldsgarn.  Som jeg dog ikke kunne finde hos Garnudsalg.  Til gengæld forelskede jeg mig i dette Blackhill Recycle Tweed garn, som er samme slags som jeg hæklede tørklæde til Susanne i -- dog her i farven lys oliven.  Senere på strikkeskolen skal vi strikke klude, og da vil jeg anvende dette garn -- det bliver fint! :-)

Og det her skal også nok gå, jeg skal jo lige lære det...

/Bella

2 kommentarer:

  1. Det er nemmere at lære at strikke med uldgarn end med bomuld, da uld er elastisk og derfor lidt mere tilgivende. Dog kan meget pelset garn være svært da maskerne godt kan blive sværere at se. Men det bedste er at bruge noget garn man synes er lækkert, så er motivationen størst :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Karen Marie! Du og min strikkelærerinde taler samme sprog :-) Første rigtige opskrift er uld-baseret, og som sagt skulle denne øvelse med bomuld også ha' været kraftigere og ikke med dobbelt tråd. Og dernæst, så kan glæde og motivation bærer en et langt stykke hen ad vejen :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...