tirsdag den 1. januar 2019

Fru Larsens strikkeskole...


Jeg har været på Fru Larsens strikkeskole.  Fru Larsen er min mor :-)

I julen spurgte jeg min mor, og hun ikke kunne vise mig, hvordan man slår masker op.  Hun fandt fluks strikkepinde og garn frem, og viste mig hvordan man slår masker op.  Det øvede jeg et stykke tid, før jeg kastede mig ud i at strikke ret og vrang, mens jeg fægtede med de lange strikkepinde :-)

Skiftevis pinde af ret og vrang blev til glatstrik.  

Lidt senere slog jeg over i skiftevis ret og vrang på samme pind for at øve ribstrik.  Og lidt senere igen, efter en par pinde glatstrik, strikke jeg også perlestrik, som er endnu en variant af skiftevis ret og vrang.

2019 skal være et strikke-år :-)

Godt nytår!

/Bella

8 kommentarer:

 1. Når man skal øve sig kan det være nemmere at bruge strømpepinde (de er kortere), evt med en elastik for enden så man ikke kan tabe masker :) du kan også bruge en rundpind, og bare strikke denf og tilbage. De lange lige jumperpinde er tit besværlige for begyndere :) rigtig god fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karen Marie!
   Tak for din fine anbefaling. Min mor har også talt varmt for rundpinde. Jeg fægtede i hvertfald med de lange strikkepinde. Men ikke nok til at opgive kampen med strikning :-)
   Godt nytår!
   Kh. Bella

   Slet
 2. Hold da op - hvordan eller hvor vil du finde tid til det 😳
  Hvis der er flere timer, hvor du nu bor i hverdagen, så flytter jeg sgu 😉😌😝

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt Susanne, jeg finder gæstesengen frem!😉😍. Men sandt skal siges, der er ikke flere timer i døgnet i Norge (selvom at visitnorway kunne se potentiale i det😜). Jeg tænker, det er på bekostning af hækling og måske perler — ikke at jeg har frådset med perletid det seneste års tid. Jeg har heller ikke fået flere timer i døgnet. Måske det handler om kreativ glæde til at lære noget nyt? En ny udfordring😊😘😍

   Slet
 3. Fin prøve du har strikket.
  Jeg ville skifte til rundpind. De er nemmere at arbejde på også når du strikker frem og tilbage

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker! Min mor er også varm fortaler for rundpinde, og jeg har “arvet” nogle af hendes 😉😊😍👍🏻
   Jeg håber, at jeg får styr på strikkeriet i 2019 — bare en smule 😊😍 — i hvertfald strikkeglæden 😍😊❤️

   Slet
 4. Åh - glæden ved at lære nyt :-) Dejligt med en mor som vil lære fra sig og så dygtig du er til at hækle, får du hurtigt lært at stikke også. Håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år som forhåbentlig byder på masser af kreative timer. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette! Godt Nytår!
   Jeg håber også, at du er kommet godt ind i det nye år, og at turen til Irland gik godt :-)
   Jeg har store forventninger til strikkeriet :-) Og selvom at det stadig er lidt akavet og anstrengt, strikkepinde smutter, og jeg taber masker og må trævle op, så skal jeg nok komme efter det (håber jeg :-))
   Ja, må 2019 byde på mange kreative timer og stunder til os alle! :-) <3 <3

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...