tirsdag den 22. juli 2014

Pleje af perlekæder...

Ægte perler skal bruges.  Og de kan tåle at blive brugt, men det betyder ikke, at de kan tåle alting.

Hvis du vil passe godt på din perlekæde, det være sig kulturperler eller naturperler (fra saltvand eller ferskvand), så er der få gode huskeregler:
  • Vent med at tage perlekæden på til evt. creme er optaget i huden og parfume samt hårlak er "dampet af".  Fordi kemien i cremer, parfume og hårlak kan misfarve perlerne
  • Tør jævnligt dine perlekæde af med en blød klud, hårdt opvredet i varmt vandt.  Når du tørrer dine perlekæde af fjerner du fedtstof fra huden og cremerester, som kan have sat sig på perlerne.  Når du tørre din perlekæde af fremhæves dine perlers glans.
  • Sov ikke med perlekæden om natten -- det lader vi være forbeholdt dronning Ingrid, som gjorde det i den gode sags tjeneste.  Det er en dårlig idé, at sove med perlekæden om natten, fordi det belaster og slider på perletråden, så perlekæden bliver slap og kan briste.
  • Check jævnligt om din perlekæde trænger til at blive syet om.  En nusset perletråd eller en slap perlekæde er ikke pæn.  Og en slap perlekæde kan som nævnt briste med det resultat, at der mistes perler.  Har du vænnet dig til din "slappe" perlekæde, så vær forberedt på at perlekæden kan virke kortere, når du får den tilbage fra guldsmedens omsyning, fordi den nu er strammet op. 

Da jeg viste perlekæder fra smykkefadet, kunne jeg konstatere at flere af mine perlekæder, rent faktisk trænger til at bliver syet om.

Prøv at se den smukke perlekæde med naturligt rosa perler.  Den har jeg haft på så tit, at perletråden er nusset.  Det ser ikke pænt ud.


Eller prøv at se perlekæden med de meget store ovale perler.  Her er perlerne så store, at de slider perletråd og knuder -- knuderne er helt flossede -- og det er et spørgsmål om tid, før perlekæden brister.  Der er helt tydeligt tale om en slap perlekæde, som trænger til at blive syet om.Kh.
Bella

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...