lørdag den 10. juni 2017

Rosa perler er i høj kurs...


Nogle gange er det sjovt som smag i perler nærmest kan "smitte" :-)  Damerne som jeg viste perler på vestkysten deler tydeligvis smag i perler, og hos dem er rosa perler i høj kurs :-)  Hvoraf flere ønskede sig rosa keshi-perler, f.eks. Dorthe og Tut.


Dorthes perlekæde er monteret med magnetlås, og har derfor dobbelte knuder mellem de tre perler på hver side af låsen, og enkelt knude mellem alle de øvrige perler.  Dorthes perlekæde måler 40,5 cm inkl. lås.  Tuts perlekæde er også syet med knude mellem hver perle, og er monteret med sølvdupsko som passer til Lynggaardlåse.  Tuts perlekæde måler 39 cm.

Bitten ønskede sig udover rosa keshi-perler også rosa, ovale perler samt rosa, runde perler med swaroski-mellemled.  Alle perlekæderne er syet med knude mellem hver perle og er monteret med samme type sølvdupsko som Tuts perlekæde.  Bittens keshi-perlekæde måler 40,5 cm, og en smule længere end de to øvrige, fordi keshi-perlerne fylder en del.  Hendes to øvrige perlekæder måler 39,5 cm.


Anette er mere til runde perler, og ønskede sig både en rosa og en grå perlekæde med runde ferskvandsperler.  Hun ønskede sig også en anden type dupsko, som passer bedre i netop hendes Lynggaardslås.  Begge perlekæder er syet med knude mellem hver perle, og de måler hver 45 cm.  Dupskoene er af forgyldt stål, og er fra smyks.dk.  I lighed med Anette, er Bente også til grå perler -- store, ovale barokke ferskvandsperler.  Bentes grå perlekæde er også syet med knude mellem hver perle, og da den er monteret med magnetlås, er den ganske som Dorthes perlekæde syet med dobbeltknuder mellem de tre perler på hver sin side af låsen, for at perlekæden kan tåle at blive åbnet ved at der trækkes i perlekæden for at åbne låsen.


Bente medbragte også en perlekæde, som jeg havde syet til hende for 9 år siden, og det var for mig et glædeligt gensyn :-)  Lækre olivengrønne kartoffelperler i en flot kvalitet.  Bente ville gerne ha' perlekæden syet om og monteret med magnetlås, som hun bedre selv kan tage på.  Det er nu sket :-)

Begge Bentes perlekæder måler 43 cm inkl. lås.

Alle disse perlekæder har jeg hygget mig med at sy i den forgangne uge, hvor jeg har holdt ferie.  Lige en ferie efter mit hoved :-)

/Bella

6 kommentarer:

 1. Skønne kæder du har fået lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja, det har været en god uge, sådan at kunne hygge med at sy perlekæder, og vejret var heller ikke til så meget andet :-)

   Slet
 2. Lyder dejligt med en uges ferie til dig. Og så med perlehygge. Jeg snupper en ferie i et sommerhus på Langeland i den her uge. Har lige idag sagt farvel til den sidste af mine fotovenner, der har været her i weekenden og er nu alene indtil torsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha' en skøn og velfortjent ferie, Karin! Jeg nød min i fulde drag :-)

   Slet
 3. Jeg er altså også vild med de runde rosa perler, de er bare skønne <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pia! :-). Som den perlenørd jeg er, må jeg også tilføje, at rosa perler er undervurderede, for farven opleves af mange som fimset, og det er den bare ikke når man får den på. Den er overraskende god sammen med mange andre farver. Nu stopper jeg inden at jeg kommer for godt i gang :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...