søndag den 3. november 2013

Pause i paradis...

Det udtryk hørte jeg den anden dag.  Pause i paradis.  Jeg har lykkelig glemt hvor og i hvilken sammenhæng -- men ikke udtrykket.  For det er meget passende på situationen her hos os.  Det er blev tid til ferie -- tiltrængt -- og dermed pause i paradis, når vi i morgen, mandag, rejser til Rom.  Den årlige tur til Rom venter lige forude  :-)

Vi skal bo lige ved Pantheonkirken (som vi plejer).  Det er en skøn og meget central (lille) plads, hvorfra man kan spadsere til det meste.  Her er et billede fra sidste år af kirken, og et billedet taget fra kirken ud mod pladsen. 
 

 
I en lille sidegade til Pantheonkirken skal jeg trykke næsen flad hos Diego Percossi Papi, som laver de mest eventyrlig smykker.  Flot, flot håndværk!  Her er et billede fra tidligere, hvor herren i huset inspicerer udstillingsvinduet, inden jeg går i gang med at liste ønsker :-)   Som du kan se, det er en butik man nemt kan passere, når den sådan gemmes væk bag grønne planter, biler og de allestedsværende scootere.
 

 
Men sandt skal siges, jeg har faktisk aldrig handlet hos Papi.  Stilen er lidt voldsom og dramatisk, sammenlignet med den enkle skandinaviske designtradition.  Men jeg kunne godt tænke mig et par af hans mindre og mere enkle øreringe, så hvem ved... :-) 

Da vi har været i Rom mange gange før, skal vi ikke ud at jage de store turistattraktioner, som der er mange af i denne smukke by... og mange af dem vil vi også helt naturligt passere på vores ture rundt i byen.  Men vi skal se en udstilling, der lige er åbnet, som viser 90 sjældne guldsmedekunstværker fra Napoli lavet til ære for byens helgen, San Gennaro.
Udstillingen kan ses hos Museo Fondazione Roma di Palazzo Sciarra (lige på hjørnet ved Via del Corso).  Hvis man må tage billeder og lysforholdene er til det, vil jeg gerne love billedspam :-)  Som smykkenørd glæder jeg mig :-)  Museets pressemeddelelse er i hvert fald meget lovende.  Udstillingen løber frem til den 16. februar, 2014.
 
Ha' en god uge -- mens vi tager en pause i paradis!
 
Kh.
Bella

4 kommentarer:

 1. God tur - var der for første gang for en lille måned siden og det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger den skønne by. Kan bestemt godt forstå I vender tilbage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria! Ja, det er en skøn by -- på alle måder!
   Kh. Bella

   Slet
 2. Totalt yndlingsby. Desværre længe siden jeg har været der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Dorte! Ja, det er sandt -- skynd dig at få arrangeret en tur til Rom :-)
   Må nu tilstå, at jeg med slet skjult misundelse følger med i hvilke krea-dimser, som du har med hjem fra -- wauw!
   kh. Bella

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...