tirsdag den 21. februar 2017

Store ovale hvide perler med ny type dupsko...


Da vi ved juletid var hjemme, havde min mor én af dagene en perlekæde på med store ovale hvide ferskvandsperler.  Den var ret flot og klædte hende godt.  Jeg har også en kollega, hvis yndlingshalskæde er en perlekæde med hvide ovale perler, og den er også ret god til hende.  Det slog mig, at jeg ikke har en perlekæde med ovale hvide perler.  (Hov, sådan én må jeg da ha' !!! :-))  Jeg har haft det, men jeg kan ikke huske hvorfor, at jeg klippede perlekæden op og brugte perlerne til andre kæder.  

Det er indlysende klart, at jeg har været nødt til at sy mig en perlekæde med ovale hvide perler :-)  Selvfølgelig store ovale hvide perler :-)   

Perlekæden er monteret med en ny type dupsko, som jeg har købt hos Smyks.dk, dengang jeg købte de snoede ringe til Dorthes øreringevedhæng.  Jeg var meget spændt på dupskoene -- hvordan de er at montere, hvordan de står på perlerne og hvordan de passer i låsene.


En perlekæde af denne slags er hurtig og nem at sy, dels pga. de store perler (dvs. der skal ikke syes så mange knuder) og dels perlernes ovale form (som giver god plads til at lave afslutningen).  Så udfordring var dupskoene.  Hullerne i dupskoene er store, og jeg skulle lave en "prop" af trådforstærker der var stor nok og ikke smuttede igennem dupskoene.  No problem!

Dupskoene er nemme at arbejde med, står flot på perlen, og nu er kun tilbage, at prøve dem af i de forskellige låse :-)

...Og lige lidt dupsko-spam her til sidst:
/Bella

6 kommentarer:

 1. Det ser ud til, du fik syet perlekeder i weekenden! ❤️ Den er blevet meget smuk med de store, hvide perler! Jeg kan godt se, du tit og ofte laver gaver, men bruger du også selv dine perler? Jeg havde en periode hvor jeg lavede mange smykker, men da jeg aldrig selv gik med dem, hold jeg på et tidspunkt op med at producere. Men det var enormt hyggeligt, selv om jeg aldrig har prøvet lige den teknik, som du så ofte bruger med at sy perlerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og jeg hyggede mig og glædes også over denne fine perlekæde :-) Jeg bruger selv mine smykker, allermest perlekæderne, armbånd og brocher -- mindst øreringene. Og hvis jeg har en perlekæde jeg ikke går med, så klipper jeg den op, så perlerne kan bruges på ny. Ikke overraskende har jeg en meget stor samling af perlekæder! :-)

   Slet
 2. Selvfølgelig skal du da have en kæde med store ovale perler!! Det SKAL du da ha'!
  Og hvor er den blevet fin :-)

  Jeg bruger mit armbånd af hestehår og den skønne lyserøde perle du sendte mig i sommers hver dag. Jeg sover med det, bade med det, arbejder i haven med det. Kun når jeg behandler eller sidder ved drejeskiven, kommer det af. Perle og hestehår holder sig rigtig fint, men låsen har jeg købt ved Panduro og den er ved at se noget trist ud. Kan du anbefale låse der kan holde til brug dag ud og dag ind i årevis?? På forhånd tak for hjælpen. :-)
  Kærligst Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selvfølgelig skulle jeg det :-) :-)
   Hvor er jeg glad for at høre, at du bruger armbåndet og er glad for perlen. Sådan skal det være :-) En lås i sterlingsølv kan klare hverdagsbrug. Jeg har selv god erfaring med ANKUs karabinehagelåse i sølv, som er god kvalitet -- kig f.eks. her: http://www.anku.dk/shop/soelv-925-330c1.html. Måske du kan nøjes med at udskifte selve låsen, så du ikke skal flette om. Kærligst, Bella

   Slet
 3. Ja jeg fatter jo stadig ikke en sk.. af det tekniske:-)
  Men det er også lige meget, for den perlekæde er da bare så flot!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Pyt med det tekniske :-) Jeg er glad for at du kigger med :-) Ja, den er flot, og så var den hurtig at sy. Faktisk, det der altid tager længst tid er at vælge perlerne, for det nyder jeg rigtig meget :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...