onsdag den 15. april 2020

Origamiæske af landkort...


Lene kom med et gammelt landkort, som hun ville høre om jeg kunne folde en æske af.  Mere præcist en æske, hvor der ikke er foldemærker på låget.  

Sådanne æsker har jeg tidligere foldet og beskrevet i dette indlæg.  

Du kan undgå foldemærker på låget ved at folde efter diagonale streger, som du tegner op med blyant på det kvadratiske ark papir, som æsken foldes af.

Jeg foldede først en del æsker for lige at genopfriske teknikken, før jeg satte mig til at regne på hvor stor en æske Lene kunne få, og hvor på kortet jeg skulle klippe.  Jeg foldede også en "prøveæske" af landkortet, for at teste om papiret overhovedet egnede sig til at folde af.


Æskens bund er også lavet af landkortet og er 2 mm mindre på hver af kvadratens sider (eller 4 mm mindre, hvis man klipper i forhold til låget og kun klipper af på 2 af kvadratens sider).

/Bella  

2 kommentarer:

  1. Hej Bella, DIY ser ud til ikke at være "online" længere, kunne du evt. lave en selv?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria, jeg kan henvise dig til en anden vejledning, nemlig denne: http://hverdags-mirakler.blogspot.com/2012/09/folde-ske-diy.html. Hvis du istedet for at folde de to første gange -- fra spids til spids -- diagonalt på papiret, og i stedet tegner netop de to fold som streger, så undgår du foldemærker på toppen af låget. En sidste bemærkning, når jeg folder, så vipper jeg de sidste to trekantspidser med ind under kanten af æsken i stedet for at lade spidserne være synlige i bunden af æsken. God fornøjelse! Kh. Bella

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...