søndag den 15. februar 2015

Neglelaksblomster...


Neglelaksblomster var indtil fornylig et totalt ukendt fænomen for mig.  Men jeg følger bloggen Belladotte, og her viste Helle i slutningen af januar de fineste blomster, som jeg forelskede mig i  :-) 

De så så fine og enkle ud, at jeg tænkte, at jeg ville prøve idéen af inden, at vi snart skal på familieweekend, for at se om det evt. var noget som Sille, Louise og jeg kunne hygge med sammen.  Lad mig allerede nu afsløre, at det er det ikke.  

Inden jeg gik i gang havde jeg konsulteret flere at de DIY-vejledninger, som findes på nettet, f.eks. her og her.


Jeg startede med at dække af med papir!!!  Og så fandt jeg tråd frem (her kobbertråd -- min vindseltråd var for ujævn, og det andet metaltråd jeg havde liggende var for blødt), og formede den første blomst.

Her startede jeg en række af begynderfejl. 



For det første var blomsterbladene for store, hvilket betød at neglelakspenslen ikke kunne dække hele bladet.  Jeg lavede også for mange blade på blomsten og de dækkede over hinanden, så det var svært at komme til, og endelig, så lavede jeg kun én blomst -- jeg burde have lavet flere, sådan at når jeg var i gang, at jeg kunne fortsætte.  Men OK, med alle de fejl jeg lavede, var det selvfølgelig meget godt, at jeg kun lavede én til at starte med :-)  


Jeg formede en ny blomst, mindre blade og kun fire blade, men den var stadig ikke nogen succes.  Nu fandt jeg en anden neglelak frem, og erstattede Essie med Revlon som har større pensel, og formede endnu en ny blomst.  

Tredje forsøg lykkedes -- fem rolige, bløde strøg med penslen på tværs af hvert blad :-) 


Jeg lykkedes med et par mere ... og sikke et svineri...


... og forberedte herefter fem blomster til næste dag.   Nu var det tid til at rydde op og især at lufte ud!!
 

Næste dag gav jeg de nye blomster lak, og jeg gav også dem fra dagen før et nyt lag lak, og satte dem alle til tørre i "æble-tørrestativet" :-)   De nye blomster skal også have et lag lak mere.  På et tidspunkt.



På trods af hvor fine og enkle de ser ud, så er de ikke helt så enkle at lave.  Og så alligevel, for med så meget andet er det et spørgsmål om øvelse og håndelag.  

Men de kommer ikke til at indgå i familieweekendens sommerhushygge :-)

Kh.
Bella

4 kommentarer:

 1. ej et fint indlæg og de blomster er super skønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Og det er dine blomster også :-)

   Slet
 2. De er vel nok søde, dem må jeg prøve at lave, mon ikke jeg kan finde en egnet lak, blandt de 200+ jeg har?
  Hvad vil du bruge dem til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, det skulle du ta' at prøve :-) Jeg har planer om, at bruge dem på en hårbøjle. Og lad mig give endnu et godt råd, lav blomsterblade en smule aflange.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...