onsdag den 11. februar 2015

Perlearmbånd på memory-wire...Denne slags armbånd minder mig om min barndom.  Her har jeg dog ikke brugt farvestrålende plastikperler, men små hvide ferskvandsperler til en mere voksen udgave. 

Det er hurtigt lavet -- nemt og enkelt!  


Jeg har klippet ca. 55 cm memory-wire per armbånd, og herefter trukket perler på.  Dvs. man starter med sørge for, at den første perler ikke ryger af :-)  Man kan enten bøje et lille øje i wiren, som så fungerer som "stopklods".  Man kan i øvrigt bruge det lille øje til, at hænge en lille perle i som vedhæng.  Eller man kan lime den første (og sidste perle) fast.  Eller man kan anvende den teknik, som jeg bruger, nemlig at trække et stykke perletråd med perlen på wiren, som så sidder i spænd mellem perle og wire, og på den måde holder perlen på plads.  Herefter klipper man tråden af på begge sider af perlen og brænder tråd-enderne væk med en lighter.  Det skal man dog ikke gøre, hvis det er plastik- eller kunstperler, men ægte perler kan tåle det, og det er en meget elegant måde at lave afslutninger på.


Til ferskvandsperler skal man typisk vælge en memory-wire med en tykkelse på 0,5 mm.  

Prøv at Google "bracelet memory wire", for der er masser af inspiration at hente på nettet, hvis du synes, at de hvide armbånd her er en kende kedelige :-)

Kh.
Bella

3 kommentarer:

 1. Kedelige? De er da fantastiske! Og smukke! Og inspirerende. :-)
  Jeg var ikke klar over, at man kunne få så tyndt memory wire - sådan noget må jeg også have! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er jeg glad for at høre :-)
   Prøv at kig hos f.eks. smyks.dk eller beadsndrops.dk.
   Kh. Bella

   Slet
  2. Hej igen Birgit! En af mine kolleger nævnte, at Panduro Hobby også har memory wire som ferskvandsperler kan gå på. Kh. Bella

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...