tirsdag den 27. oktober 2015

Inger og Ingas ferskvandsperlekæder...


I modsætning til perlekæden med de grå keshiperler, som jeg syede først, fordi jeg vidste, at den ville tage lang tid og kræve koncentration at sy, så havde jeg ikke forventet de store udfordringer med perlekæderne til Inger og Inga.

Det var derfor også en reminder om, at man ikke kan forcere perlekædesyning -- at det tager den tid, det tager.

Perlekæden med stavperler i forskellige farver og størrelser til Inger (på billedet ovenover) burde almindeligvis have været ret hurtig at sy, fordi perlerne er lange og der derfor skal syes færre knuder, og fordi perlerne giver god plads til at lave den afsluttende knude.  Men det viste sig, at stavperlerne havde varierende hulstørrelser.  Hvilket først blev tydeligt, da jeg var i gang med at sy perlekæden på almindelig perletråd, hvor knuderne i nogle tilfælde ikke kunne holde perlerne, fordi hullerne var for store.  Det har jeg faktisk aldrig oplevet før.  Jeg måtte derfor sy den om på tyk perletråd, som så var en udforing i forhold til de af stavperlerne, der havde almindelig hulstørrelse.

Ingers stavperlekæde er monteret med aflang, sølvfarvet magnetlås, og jeg har syet dobbelte knuder mellem de tre perler på hver sin side af låsen, så perlekæden kan holde til, at man uvilkårligt kommer til at åbne perlekæden ved at trække i kæden.  

Ingas perlekæde (på billedet nedenfor) ligner muligvis den rene uskyld, men tag ikke fejl :-)  

Den bød nemlig også på uventede udfordringer. 


Perlerne i Ingas perlekæde med hvide mellemstore kartoffelperler sled så hårdt på nålen, at jeg måtte skifte nål flere gange.  En sløv nål sætter sig i tråden, og kan få tråden til at briste, hvis ikke håndteret varsomt.  Derfor skal man skifte nål.    

Det betyder også, at man ikke får et flydende flow i processen med at sy perlekæden, fordi man hele tiden bremses af, at tråden skal udredes.  Det er ret irriterende, og det er jo ikke meningen.  Perlesyning skal være en fornøjelse!

Ingas perlekæde er syet på almindelig perletråd med knude mellem hver perler, og er monteret med hægtelås i sølv, i form af en blomst.

Trods uventede udfordringer blev begge perlekæder færdige, og flotte som forventet :-) 


/Bella

Ps. Inger og Ingas perlekæder måler henholdsvis 42,5 cm og 43 cm uden lås.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak :-). Jeg er også tilfreds, og lidt lettet, som man måske også kan fornemme :-)

   Slet
 2. Det lyder til du har haft dine udfordringer, men smukke er de blevet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bedst som jeg troede, at det ville være en "walk over", blev jeg mindet om, at jeg skulle koncentrere mig :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...