fredag den 25. marts 2016

Lang luksus med blå perler...


Jeg har endelig haft tid til sy perlekæden med de meget store indfarvede blå ferskvandsperler.  Jeg strengede den op, da vi var i sommerhus med hele familien, og der har ikke været tid til at sy den før nu.

Jeg vidste godt, at den ville blive svær at sy, for jeg havde strenget den op på tyk perletråd, som var lige tyk nok til perlerne.  Men da perlerne er så store og dermed tunge, valgte jeg den tykke perletråd frem for den almindelige perletråd.  Men den viste sig at være for tyk.  Jeg måtte derfor strenge perlekæden om, og sy den på almindelig perletråd.  Hvilket på ingen måde er en optimal løsning, for perlernes tyngde vil udfordre den almindelige perletråd og medvirke at den hurtigere bliver slap. 

Men hey, det er jeg jo mand for (kvinde, selvfølgelig) at sørge for, at perlekæden bliver syet om, når den trænger -- med største fornøjelse! :-)

Perlekæden er syet med knude mellem hver perle og monteret med børstet sølvlås fra ANKU.  Samme slags lås som på perlekæden med de store naturfarvede barokke perler.




Perlekæden måler, inkl. lås, i alt 85 cm.


/Bella

7 kommentarer:

  1. Flot kæde du har fået lavet

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak -- og god påske! :-)

      Slet
  2. Hej. Jeg har længe tænkt på noget. Det der med at strenge perlerne op. Hvad betyder det og hvad er formålet? Sikkert et knalddumt spørgsmål, men jeg spørger alligevel. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karin!
      Det er slet ikke et dumt spørgsmål -- overhovedet ikke!
      Her får du den korte forklaring, og så tror jeg, at jeg vil lave et helt indlæg med svaret også :-)
      Når man strenger perlerne op, så betyder det, at man træder perlerne over på den tråd, som perlekæden skal syes på. Med andre ord, at man forbereder perlekæden til syning med knude mellem hver perle. Perlerne kommer på en streng, når man køber dem, men her er der ikke knude mellem hver perle, og tråden er ikke lang nok til at den kan genbruges til perlekædesyning. Når man strenger en perlekæde op, så måler man tråd af svarende til 6 x perlekædens længde (+ en ekstra slat). Herudover tager man stilling til placering af låsen på perlekæden, dvs. foran (som smykkelås) eller i nakken, fordi det betyder noget for, hvor man bryder strengen med perler og dermed i hvilken rækkefølge perlerne skal trædes på perletråden. Afhængig af perlernes hulstørrelse, beslutter man også hvilken tykkelse perletråd man skal anvende, dvs. hvilken tråd man skal strenge perlerne op på. Giver det mening?
      Du kan også prøve at læse det indlæg, som jeg tidligere har skrevet om hvordan jeg syer perler. Find indlægget her: http://bellasbedrifter.blogspot.dk/2015/04/materialer-og-vejledning-til-perlesyning.html -- eller find det i højre side på bloggen sammen med et billede af min perlebakke under overskriften "Materialer og vejledning til perlesyning".
      Kh. Bella

      Slet
    2. Tak for dit svar, Bella. Jeg vil læse dit gamle indlæg og ellers glæde mig til et nyt indlæg om det.

      Slet
    3. Tak for dit svar, Bella. Jeg vil læse dit gamle indlæg og ellers glæde mig til et nyt indlæg om det.

      Slet
    4. Hej Karin, nu har jeg netop postet mit indlæg med et mere uddybende svar. Men måske det er blevet for perle-nørdet? Men prøv at check det ud :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...