søndag den 6. marts 2016

Status på julegaveplaiden...


Jeg har lovet Malin med bloggen "Årgang 73", (hvor jeg også selv gerne læser med), at jeg vil komme med en status på julegaveplaiden :-)  

Sagen er, at jeg hækler lystigt derud af på plaiden -- lidt hver aften, eller næsten hver aften :-)  

Plaiden er som hækleprojekt min afstressningsventil :-)  Og er helt sikkert årsagen til, at jeg ikke er blevet vanvittig af situationen på mit arbejde ... som jeg skal spare dig for :-)

Jeg har ikke på stående fod tal på, hvor mange tæpper (store som små), som jeg har hæklet efter dette mønster, men det er en del efterhånden.  Mønstret hedder Klodshans, og du finder gratis opskrift lige her, hos Garnudsalg, hvor garnet også kommer fra -- det er nemlig det vidunderlige Blackhill højlandsuld).

Som sagt, tæppet skrider fremad:


Jeg hækler med nål 3, og tæppet måler i skrivende stund 140x147 cm.  40 cm mere, og så er jeg ved at være der, tror jeg.  Jeg gik i gang med tæppet om aftenen den 22. december, da jeg begyndte at mangle gråt garn til det andet tæppe, som jeg også er i gang med.

Nu får tæppet dog snart en pause, for jeg skal på tjenesterejse, og det er for stort at ha' med.  Men så vil jeg glæde til at komme hjem, og tage det i hænderne igen  -- hvis ikke før, så helt sikkert når Lene og jeg skal mødes til søndagste om et par uger :-)    

/Bella


Ps. Når jeg har hæklet de to tæpper færdige, vil jeg prøve det her mønster.

9 kommentarer:

 1. Sikke et fint tæppe du har gang i. Og lækkert mønster til dit nye projekt. God idé at gøre det til et tæppe, men hvor mange luftmasker tror du så, at du vil starte med?! Tørklæde-bredde x 4 ... eller 5?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Liv, tak skal du ha' :-)
   Ja, det nye mønster er også ret fint :-) Men jeg er slet ikke nået så langt, som til at have regnet ud, hvor mange luftmasker det kræver. Jeg kan (ved lejlighed) tælle op i forhold til det aktuelle tæppe. Men jeg vil hellere give dig et godt råd, som jeg selv har fået, og bruger. Nemlig, at slå flere luftmasker op end der skal bruges -- altså sådan et slags overskudslager af luftmasker. Det betyder, at når man reelt begynder at hækle på tæppet (eller hvad man nu hækler), så bringer man det aktuelle antal luftmasker i spil -- den resterende lille hale, lader man hænge mens man hækler. Afslutningsvis trevler man halen op, og hæfter den. Fint og enkel -- og nemt. Giver det mening?

   Slet
  2. Tak ;-) det giver rigtig god mening.

   Slet
 2. Svar
  1. Tak :-)
   Jeg venter spændt på, om du skal strikke flere halskæder :-)

   Slet
 3. Mange tak for den fine opdatering - tæppet bliver bare flottere og flottere for hver gang vi får det at se! :-)
  Ja, det er ulempen med de store projekter, man kan ikke tage det med på rejser. Derfor har jeg altid gang i flere projekter samtidig, et til hver lejlighed. Dit kommende projekt ser også rigtig fint ud! Minder lidt om granny stripes ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, Malin -- det mangler da bare, det har jeg jo lovet dig, så du kan se, hvor langt jeg er nået :-)
   Jeg kan godt li' at ha' gang i et tæppeprojekt, Og på en eller anden måde, så venter jeg også i spænding på hvordan det ender :-)
   Mht. det nye projekt så har jeg ingen anelse om, hvordan det ender, bortset fra at jeg regner med at det skal baseres på rester -- og ja, jeg er enig i, at det minder om Granny strips, en slags variant ... Det bliver spændende :-)

   Slet
 4. Hvor er det flot! Og tak for tippet, vil helt sikkert prøve Klods Hans-mønstret!

  nymaane.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Caroline, og velbekomme :-)
   Prøv endelig Klodshans-mønstret, for det er fint og enkelt og et rigtig godt tv-hækleprojekt :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...