søndag den 18. december 2016

Julekugler...


I dag, denne 4. søndag i advent, har jeg givet min mor, svigermor, Christina og Louise julekugler med sukkerkrymmel.  


Denne idé har rumsteret i mit hoved, siden jeg for et par år tilbage så på Sine Smeds blog, hvordan at butikken Markant (som nu hedder Pynt), solgte julekugler med sukkerkrymmel :-)

Dem måtte jeg bare prøve at lave :-)

De var en fest at lave!
(Og lidt noget svineri ... sukkerkrymmel alle vegne, men pyt!).


Jeg købte min sukkerkrymmel på nettet hos Bagetid.  I skålen er der 120 gram, og ekstra 60 gram på bordet.  Julekuglerne er købt billigt i Netto (sidste år). De små kugler har en diameter på 3 cm og de store kugler en diameter på 5 cm.  

Jeg vil anbefale de små kugler, for der går rigtig meget krymmel til de store, og jeg synes at de små er sødest :-)

Jeg havde forberedt kuglerne med clips til ophæng, fordi når man først er i gang, skal det gå lidt tjept.  Jeg brugte almindelig hvid skolelim, som også dækker godt, så farven ikke skinner igennem. Jeg penslede limen på kuglerne, rullede dem i krymmel og hængte dem til tørre på tørrestativet ind over vasken, i tilfælde af at de dryssede (hvilket var minimalt). 


Jeg prøvede også at lakere en kugle, for at forsegle den.  Men det kan ikke anbefales.  Lakken opløste sukkeret og farverne løb sammen.

Nu er jeg spændt på, hvad damerne synes :-)


/Bella

6 kommentarer:

 1. Den ene forkælede dame er vild med julekuglerne. De er døbt jule romkugler her 🎄🎄🎄 tak ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde, det er jeg glad for at høre 😘😘
   Juleromkugler er da et rigtig godt navn 🎄🎅🏻🎁😘❤️

   Slet
 2. Ja det er da en ny form for sukkerkugler😃
  De er virkelig fine❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange, må selv de mere skøre idéer føres ud i livet :-) De er ret søde, men kommer aldrig i kategorien "meget langtidsholdbare julepynt" :-)

   Slet
 3. Tal for de fine kugler - de er placeret på troldegrenen😊 Jeg holder med Christina, for Alexander troede faktisk det var romkugler - godt han ikke nåede at omsætte én😘

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt med på jeres pointe med romkugler :-):-) ... og godt, at AH ikke satte tænderne i en, han ville være blevet svært skuffet :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...