tirsdag den 30. juni 2020

Det florlette tørklædesjal...


Mit florlette tørklædesjal er blevet færdigt.  Jeg har brugt ca. en måned på at strikke det.  Og jeg er svært tilfreds.  Faktisk pavestolt!  Det har været en forelskelse at strikke, og resultatet er flot.  Aldrig har jeg siddet med så lækkert et garn på pindene.  Hvis jeg havde brug for et tørklæde mere, så strikkede jeg gerne et til, for det har været så lækkert at sidde med.


Tørklædet måler 240 x 58 cm -- helt efter bogen -- og vejer 195 gram.  Bogen med opskrifter er af Ditte Larsen, og hedder Anna Ancher på pindene: Malerisk strik, og er i sig selv en skøn oplevelse. 


Jeg har strikket i Blackhill silk mohair (farve: Subtle Blue 76) og Blackhill Superfine Alpaca (farve: Havregrød, sfn64).  Sammen giver de to farver dette fine støvede blå udtryk. 


/Bella

6 kommentarer:

 1. Hvor er det fint. Jeg har bestilt bogen på biblioteket, og håber at overtale min mor til at strikke det til mig, når den engang kommer hjem. Bogen er åbenbart eftertragtet, men så bliver det bare til næste sommer. Det er okay - tørklædet er vist værd at vente på...

  SvarSlet
 2. Tak, Susanne! Ja, det er er virkelig vellykket. Og værd at vente på. Tørklædet er måske allerbedst forår, efterår og vinter. Mit tørklæde skal med til Oslo og være sjal indendørs på arbejdet i efteråret og halstørklæde i kombi med overtøj til vinter. Jeg er i gang med at udtænke en hue, som jeg kan strikke af de garnrester der er til overs, som matcher tørklædets lethed. Men jeg kan godt forstå at bogen er eftertragtet for den er en smuk oplevelse i sig selv. Nærmest sådan en coffee tabel book-ting 🤩

  SvarSlet
 3. Sikke fint tørklæde. Det gad jeg godt eje. Måske jeg en dag skulle strikke et.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan virkelig anbefalet at strikke tørklædet, jeg nød det, og jeg er glad for resultatet.

   Slet
 4. Nu har så endelig kunnet låne bogen på biblioteket, for kun at konstaterer, at den er jeg nødt til at købe, for der er jo mange skønne opskrifter i det. Også et enkelt skønt broderi:-)
  Men jeg er nødt til at høre, hvor mange nøgler garn, du har brugt til sjalet, så jeg kan få det bestilt:-)
  Håber ellers alt er vel i Oslo - i denne nye normale tilværelse...

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt Susanne! Ja, det er også min vurdering, at den er værd at eje, for jeg er også endt med at købe den. Jeg har også købt Ditte Larsens “Hammershøj på pindene — strikket tilbehør”, som er fyldt med smykker huer og tørklæder, som vil være fine at bruge i Oslo.
   Og til dit spørgsmål, jeg er ret sikker på at jeg købte 3 nøgler superfine alpaca og 6 nøgler silk kid mohair, som var “garndamens” anbefaling. Men jeg brugte kun 2 nøgler alpaca og 4 nøgler silk mohair. Hvis det endelig skulle være, kan tørklædet sagtens tåle kun at være 18-19 rækker ruder langt. Mit tørklæder er de nævnte 20 rækker ruder og vejer knapt 200 g., hvilket er mindre end den anviste mængde i bogen. Så garnudsalgs alpaca og silk mohair må ha’ længere løbelængde.
   Jeg har været i Oslo, og er tilbage igen. Anbefalingen er, småvildt muligt, at arbejde hjemmefra så det gør jeg med hvad det betyder af digital undervisning, vejledning og møder. Min næste tur til Oslo skulle have været i september, men SAS aflyst, så jeg fortsætte hjemmearbejdet frem til Engang i oktober.
   Jeg håber alt er vel hos dig❤️

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...