mandag den 5. oktober 2020

Stenskulptur...

Jeg har stensøjler ved hoveddøren og i krukken, og nu har jeg også stenkunst indendøre.  En minisøjle har fået plads i vindueskarmen på mit arbejdsværelse sammen med den fine raku-gine, som jeg fik af mine forældre for 20 år siden, da jeg som adjunkt blev lektorbedømt og fik min første fastansættelse.  Hvilket jeg tror udløste gaven, for min mor var vist lettet over, at jeg endelig fik fast job efter mange år i det akademiske miljø med tidsbegrænsede ansættelser som først timelærer siden forskningsassistent, ph.d.-studerende og adjunkt.

Tilbage til stensøjlen, som jeg har lavet af mindre hulsten, hvoraf flere er fra en nylig stensamlertur sammen med min mor og niecer, hvor vi tog hen på min "mors" stenstrand.

Jeg har genbrugt en klods og metalpind fra en holder af et dannebrogsflag i glas, som på et tidspunkt er gået til.  Stenene er sat på pinden og er samlet uden lim, og kan når som helst skilles ad og samles i en ny konstruktion.  Stenskulpturen måler fra top til bund 26 cm.

/Bella

6 kommentarer:

 1. Jeg er vild med dine sten-søjler - men indtil videre er min samling på hul-sten på ÉN 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pia! :-)
   Men det er en start :-)
   Du må til stranden og finde nogle flere :-) Kan du ikke tage dine drenge med, der går meget nemt sport i finde hulsten, og man får frisk luft imens :-) Måske du skal til Skagen i efterårsferien? For der er hulsten på Gl. Skagen strand. Eller hvis man fortsætter ud af diget ved Østersøbadet på Lolland. Og ved stenstranden ved Klint i Odsherred.
   Knus, Bella

   Slet
 2. Jeg elsker din stenskulptur Bella og det faktum, at den også kan skilles ad! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you, dear Simone! :-)
   All the best, Bella

   Slet
 3. Hvor er den fin - jeg må vist mere på stranden, for det er derfra de tre hulsten, jeg har liggende, er fra. Jeg har bare meget længere til vandet end du har...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-) Tre sten er en start, og ja, Susanne, du må til stranden og samle hulsten -- og det er super-meditativt! Ja, jeg ved godt at jeg har fine betingelser. Hvilket også betyder, at jeg nu har så mange store sten med store huller, at jeg kan lave endnu en søjle ved hoveddøren. Det bliver et forårsprojekt.
   Knus, Bella

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...