fredag den 28. juli 2023

Stensøjler og sortering af hulsten...

 

Jeg har sorteret hulsten (de hjembragte nye forsyninger af hulsten) og lavet nye stensøjler.  Jeg ribbede de tidligere stensøjler for sten, da jeg byggede stensøjlerne i græsbedet i haven.

Sorteringen foregik udenfor ved havebordet på en af de relative få solrige sommerdage her i juli.

Inden jeg for alvor gik i gang, limede jeg filt under metalstativerne.  De første stativer min nevø Johannes lavede er rimelige rustikke.  De seneste som han har lavet, består at tyndere spyd, som gør det nemmere at finde sten der passer, men også med det raffinement at et af dem har to spyd på samme fod.

Udover at jeg sorterede sten til disse stensøjler, så lagde jeg også store og mellemstore sten med store huller til side til endnu en stensøjle med keramikmellemled til græsbedet.


Derudover byggede jeg tre stensøjler af mindre hulsten til en havekrukke, hvor jeg bl.a. genbrugte sten fra søjlen i hoveddørskrukken (som er blevet plantet om).  Da der går et par og tyve sten til en søjle, skal der nogen til.

Men der skulle også noget til at peppe det eneste oliventræ op der overlevede vinteren.  Længe så det også rimeligt dødt ud, indtil det begyndte at skyde fra bunden.  Nu har vi kappet toppen, og satser på en olivenbusk. 

Her pyntet med drivtømmer og de omtalte tre stensøjler.

/Bella

2 kommentarer:

  1. Hvor ser der dejlig hyggeligt ud hjemme hos dig. Altid krestiv til stor inspiration.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jette, tak for din kommentar. Ja, jeg har altid gang i et eller flere kreative projekter -- udfordingen er mere at få delt dem på bloggen. Jeg har sendt dig en email🧡

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...